Mustafakemalpaşa Belediyesi “1. Kalite Tetkiki”nden geçti

24-02-2010 Belediyesi, Kalite Yönetim Sistemi’nde “1. Taraf Gözetim Tetkiki”nden başarı ile geçti. Mustafakemalpaşa Belediyesi 2007 yılında çıktığı kalite yolculuğu sonucunda 2009 yılı

Mustafakemalpaşa Belediyesi “1. Kalite Tetkiki”nden geçti

Mustafakemalpaşa Belediyesi, Kalite Yönetim Sistemi’nde “1. Taraf Gözetim Tetkiki”nden başarı ile geçti.

Mustafakemalpaşa Belediyesi 2007 yılında çıktığı kalite yolculuğu sonucunda 2009 yılı Şubat ayında Türk Standartları Enstitüsü tarafından “TS EN ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistem Belgesi”ni almaya hak kazanmıştı. ISO 9001:2008 KYS standardı gereği 22/02/2010 tarihinde Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Başkan Yardımcıları Ayhan Dadak, Galip Çakmakçı, Sevgisun Gizli ve Kalite Yönetim Temsilcisi Ceylan Usul ile TSE Bursa Müdürlüğü'nden Baş Tetkikçi Yücel Minas, Tetkikçi Mustafa Ekin ve TSE Ankara Müdürlüğü'nden Tetkikçi Kürşat Bacanlı ile yapılan açılış toplantısının ardından 1. Taraf Gözetim Tetkiki yapıldı. Tetkik sonucunda yapılan kapanış toplantısı ile tetkik tamamlanırken, TSE denetçilerinin hazırladıkları rapor sonucunda sistemde herhangi bir uygunsuzluk olmadığının görüldüğü, Mustafakemalpaşa Belediyesi’nin ‘Kalite’ yolculuğuna başarıyla devam ettiği bildirildi.

Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, 2009 yılında alınan TS EN ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistem Belgesi’nde bu yıl “1. Taraf Gözetim Tetkiki” yapıldığını belirterek, “Bu tetkikten başarı ile geçtik. Belediye olarak kaliteye büyük önem veriyoruz ve bunu da bu tetkikte gördük. Her şey istenildiği gibi yapılmaya devam ediyor. Bundan sonra da devam edecektir” dedi.

TS EN ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistem Belgesi’nde önümüzdeki yılda da “Taraf Gözetim Tetkiki” yapılacağı, 2012 yılında ise “Belge Tetkiki” denetiminin yapılacağı bildirildi.