Geri Dön

Mustafakemalpaşa Belediye Hizmet Binası hizmete girdi

27-05-2011 Mustafakemalpaşa Belediyesi Hizmet Binası, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın da katılımıyla hizmete girdi.        Mustafakemalpaşa Belediyesi’nin en büyük

Mustafakemalpaşa Belediye Hizmet Binası hizmete girdi

27-05-2011 Mustafakemalpaşa Belediyesi Hizmet Binası, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın da katılımıyla hizmete girdi.        Mustafakemalpaşa Belediyesi’nin en büyük

     Mustafakemalpaşa Belediyesi Hizmet Binası, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın da katılımıyla hizmete girdi.
 
     Mustafakemalpaşa Belediyesi’nin en büyük projelerinden birisi olan Belediye Hizmet Binası, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın da katılımıyla düzenlenen görkemli törenle hizmete girdi.
     Açılışa; Bülent Arınç’ın dışında, AK Parti Bursa Milletvekili Ali Koyuncu, Vali yardımcısı Selman Yenigün, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, İlçe Kaymakamı Kazım Karabulut, Cumhuriyet Baş Savcısı Doğan Bülent Belli, Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Yardımcıları Ayhan Dadak, Galip Çakmakçı, Sevgisun Gizli ve Mustafa Eren, Belediye Meclis Üyeleri, AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın ve yönetim kurulu üyeleri, İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, AK Parti ilçe Başkanı Şaban Korkmaz, daire müdürleri, Sivil toplum örgütleri başkan ve yöneticileri, merkez ve köy muhtarları, çok sayıda kurum amiri ve vatandaş katıldı.
     Bu arada, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da telgraf göndererek kutlamada bulundu.
 
HİZMET BİNASI HİZMETE GİRDİ
     Toplam 6 bin 220 metrekare inşaat alanı bulunan ve kapalı otoparka sahip Kent Meydanı projesinin 1. etabı olan Belediye Hizmet Binası’nın ihalesi 17 Eylül’de yapılmış ve ilk kazma ise 20 Eylül’de vurulmuştu. Projenin birinci etabında yer alan Belediye Hizmet Binası, 3 bin 884 metrekarelik inşaat alanına sahip olurken, 2 bin 332 metrekare olan 70 araçlık kapalı otopark da Belediye Hizmet Binası ile birlikte kapılarını açtı.
 
İLK ETAPTA NELER VAR?
     Projenin birinci etabı olan Belediye Hizmet Binası, 70 araçlık otoparkı, Bodrum, Zemin, 1. ve 2. kat ile Çatı katından oluşuyor. Belediye Hizmet Binası’nın Bodrum katında belediyenin arşivi yer alıyor. Zemin katta; Hizmet Masaları, Zabıta Müdürlüğü, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü, Mali Hizmetler Müdürlüğü, Muhasebe, Tahsilat, Başkan yardımcısı odası bulunuyor. 1. Katta ise, Yazı işleri Müdürlüğü, Fen İşleri Müdürlüğü, İnsan Kaynakları Müdürlüğü, Satınalma Birimi, Plan Proje, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, AB Koordinasyon Merkezi, Başkan Yardımcısı odaları, 2. Katta ise Başkanlık makamı bulunuyor. Bu katta ayrıca 100 kişilik Meclis salonu, Özel Kalem Müdürlüğü ve Basın Birimi yer alıyor. Son çatı katında ise 50 kişilik Seminer Salonu ve Bilgi İşlem merkezi bulunuyor.
 
“HİZMET DEVAM EDECEK”
     Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, kendisini bu göreve getiren Mustafakemalpaşalılara teşekkür ederek başladığı konuşmasında şunları söyledi:
     “Belediye hizmet binamız, ilçemizin uzun yıllardır ihtiyacı olan bir çok gerçeği gözler önüne sermesinden dolayı büyük önem arzediyor. Bu eserin arkasında, Mustafakemalpaşalıların birlik ve beraberlik ruhu var. Bir hedef için yüreklerin aynı anda, aynı amaç için atması var. Yine bu eserin arkasında, kalkınmanın, yerelle genel iktidarın el ele gönül gönüle verdiğinde zorların ya da imkansızların ne kadar kısa sürede başarılabildiği gerçeği var. Bu hizmet binasının ruhunda “İnsanı yücelt ki devlet yücelsin” anlayışının izleri var.Gördüğünüz bu yapı “ Halka hizmetin Hakka hizmet” olduğuna inanan anlayışın eseridir.
Selçukluyu, Osmanlıyı ve temeli kültür olan Cumhuriyetimizi yansıtan çizgileri ile geçmiş ve gelecek arasında bir köprü vazifesi yapan, bir hizmet binası yapmış bulunuyoruz.
Samimiyetle, güzel niyetlerle, birlik ve beraberlik sağlandığında zorların nasıl başarıldığını gösteren bu hizmet anlayışının içinde olmanın mutluluğu, belediye çalışanlarımız ve belediye meclis üyelerimiz için daimi bir sevinç kaynağıdır.”
     “Öncelikle ve özellikle bizlere, insanımıza bu kutsal yolda hizmet etme aşkını, idealini, heyecanını, sorumluluğu ve güvenini aşılayan Sayın Başbakanımıza şahsım, hizmet etme duygusunu yüreğinde hisseden bütün kardeşlerim adına teşekkürlerimi sunuyorum” diyen Başkan Kurtulan sözlerini şöyle sürdürdü:
     “Bizi bu göreve layık görüp aday olarak gösteren partimin her kademesindeki yönetici ve çalışanlara teşekkür ediyorum. Belediye çalışanlarımıza, projeyi hazırlayan Doğa Mimarlığa, yüklenici müteahhit firma Danış Yapı’ya, bu hizmeti getirmede büyük destekleri olan Belediye Meclis üyelerimize, sivil toplum örgütlerimize, siyasi partilerimize çok teşekkür ediyorum. Bu yola çıkarken bütün zorluklara benimle beraber göğüs geren sabır ve metanetle çalışmalarıma destek olan KURTULAN ve GEDİK ailelerinin her bir ferdine, özellikle eşim Necibe Kurtulan’a teşekkürlerimi bir borç biliyorum.
     Bugün 26 Mayıs 2011; 26 mayıs’larda doğan ve yine 26 mayıslarda aramızdan ayrılan azim, mücadele, gayret ve hizmet yolunun şairinin şu dizeleriyle sözlerimi bitiriyorum.
UTANSIN
Tohum saç, bitmezse toprak utansın!
Hedefe varmayan mızrak utansın!
Hey gidi küheylan, koşmana bak sen!
Çatlarsan, doğuran kısrak utansın!
 
Eski çınar şimdi noel ağacı;
Dallarda iğreti yaprak utansın!
Ustada kalırsa bu öksüz yapı,
Onu sürdürmeyen çırak utansın!
 
Ey binbir tanede solmayan tek renk;
Bayraklaşamıyorsan bayrak utansın!
 
“BİZ BAŞKASINA BENZEMEYİZ”
     Son olarak kürsüye gelen Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, 6 ay gibi kısa bir sürede hizmet binasını tamamlayan Belediye Başkanı Sadi Kurtulan’a teşekkür ederek başladığı sözlerine şöyle devam etti:
     “Maşallah 2,5 senede çok önemli hizmetler yapan değerli başkan Sadi Kutulan’ı tebrik etmek gerekiyor, görüyorum ki başkan hem hizmet üretiyor, hem de halkıyla bütünleşmeyi ihmal etmiyor, ben bugüne dek çok sayıda açılışa katıldım ancak bu kadar coşkulu ve başkanı ile bütünleşmiş başka bir yer henüz görmedim burada muhteşem bir topluluk var.”
     Arınç daha sonra sözlerine muhalefeti eleştirerek devam etti ve, “Siz bakmayın birilerinin dediklerine, biz tarım, sağlık, ekonomi ve tüm alanlarda verdiğimiz sözleri tutuyoruz ve tutmaya devam edeceğiz, biz başkalarına benzemeyiz verdiğimiz sözleri vaat ettiğimiz işleri yaparız, 12 Haziran genel seçimlerinde yine, hayırlı, isabetli ve bereketli bir tercih yapacağınızdan eminim, biz vatandaşa hizmet için buradayız ve sadece işimizi hizmetimizi yapıyoruz” dedi
     Konuşmaların ardından Belediye hizmet binasının kurdelesini kesen Bülent Arınç, binayı gezerek hizmet odaları ve binanın özellikleri hakkında Başkan Sadi Kurtulan’dan bilgiler aldı.
     Belediye Başkanı Sadi Kurtulan’ın odasında Başkan Kurtulan’ın eşi Necibe Kurtulan tarafından çiçekle karşılanan Arınç, burada anı defterini imzaladı. Başkan Kurtulan, burada Bakan Arınç’a bir tablo hediye etti.
     Açılış programı Süngü Spor Tesisleri’nde yenen akşam yemeği ile sona erdi.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.