Geri Dön

Mustafakemalpaşa 15 Temmuz’da tek yürek oldu

16-07-2018 Mustafakemalpaşa’da, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nün ikinci yılında hain kalkışmaya direnen şehit ve gaziler minnetle anıldı.

Mustafakemalpaşa 15 Temmuz’da tek yürek oldu

16-07-2018 Mustafakemalpaşa’da, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nün ikinci yılında hain kalkışmaya direnen şehit ve gaziler minnetle anıldı.

Mustafakemalpaşa’da, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nün ikinci yılında hain kalkışmaya direnen şehit ve gaziler minnetle anıldı.

15 Temmuz’da demokrasi nöbetlerine ev sahipliği yapan Adnan Menderes Meydanı’nı dolduran vatandaşlar, tek yürek olarak bu anlamlı günde ülkesine sahip çıktı.

FETÖ/PDY terör örgütünün gerçekleştirdiği hain darbe girişiminin bertaraf edilmesinin yıldönümünde kaymakamlık ve belediye işbirliği ile Mustafakemalpaşa’da bir dizi anma etkinliği gerçekleştirildi.

‘Bir Destandır 15 Temmuz’ programına; Kaymakam Mustafa Masatlı, Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Garnizon Komutanı Mehmet Böberci, Cumhuriyet Savcısı Orkun İncaz, belediye meclis üyeleri, daire amirleri, siyasi parti ve sivil toplum teşkilatlarının temsilcileri ile birlikte yüzlerce vatandaş katıldı.

 

Şehitler anıldı, dualar salalara karıştı

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program, Belediye Mehter Takımı’nın gösterilerinin ardından, TRT sanatçısı Bünyamin Aksungur’un Kahramanlık Türküleri Konseri ’ne ev sahipliği yaptı.

Programda daha sonra tiyatro sanatçısı ve aktör Ahmet Yenilmez izleyicilerle buluştu.

Yaren poşusu ile sahne alan usta oyuncu, '1915'ten 15 Temmuz'a' adlı tek kişilik oyunu ile duygu dolu anlar yaşattı.

Şehitler için okunan Kuran-ı Kerim ve mevlidin ardından saatler, hain yapılanmanın TRT’de sözde bildiri okuttuğu 00.13’ü gösterdiğinde tüm minarelerden ve meydandan salalar yükseldi.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü programı, Adnan Menderes Meydanı’ndan başlayarak Cumhurluk Alanı’na kadar süren yoğun katılımlı ‘Demokrasi ve Bayrak Yürüyüşü’ ile tamamlandı.

 

‘Emperyalizm yenildi’

 

Törende bir konuşma yapan Belediye Başkanı Sadi Kurtulan; “ 15 Temmuz’u doğum günümüz gibi unutmamalıyız” derken işgal girişiminin milletin iman dolu göğsüne çarparak yerle yeksan olduğuna dikkat çekti.

15 Temmuz’dan sonra tarihin tekrar yazıldığını kaydeden Başkan Kurtulan; “ 27 Mayıs’tan 27 Nisan e-muhtırasına kadar birçok badire atlatan ülkemiz, 15 Temmuz’da içerideki ve dışarıdaki ihanet şebekelerine karşı soylu bir mücadele verdi. Bu zafer, emperyalizmin tuzaklarının yürekteki inançla ezilebileceğini tüm dünyaya gösterdi. Artık, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde 2023 hedeflerine ilerleyen yeni bir Türkiye var. 15 Temmuz’un bilincini ve idealini hep birlikte yaşatacağız. Bize düşen görev, birbirimize olan sevgi ve saygımızı kaybetmeden, farklılıklarımızı zenginlik bilerek gayret sarf etmektir. 15 Temmuz’un tüm kahramanlarına minnettarız. Şehitlerimizin yakınları ve gazilerimiz milletimize emanettir. O gece tankların önüne yatarak ülkesine canı pahasına sahip çıkan aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi şükranla anıyorum” dedi.

 

‘Milletimiz işgale meydan okudu’

 

Kaymakam Mustafa Masatlı ise konuşmasında, FETÖ kalkışmasının Türkiye’yi küresel dış güçlere teslim etmeyi hedefleyen bir işgal girişimi olduğunu söylerken, milletin tıpkı Çanakkale’de olduğu gibi kahramanca bir duruşla darbeyi püskürttüğünü belirtti.

Kaymakam Masatlı; “ 15 Temmuz, kökü nerede olursa olsun, hangi güce dayanırsa dayansın, bu millete ve bu ülkeye ait olmayanlara karşı bir meydan oklumadır. Türkiye artık yeni bir döneme girmiştir. 15 Temmuz’u unutmayacağız, unutturmayacağız” dedi.