Geri Dön

Muhtar Günü kutlandı

19-10-2016

Muhtar Günü kutlandı

19-10-2016

Mustafakemalpaşa'da 19 Ekim Muhtarlar Günü Heykel Meydanı'nda düzenlenen törenle kutlandı.

Törene; Kaymakam Mustafa Masatlı, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Mehmet Böberci,

Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Muhtarlar Derneği Başkanı Hüseyin Kahraman, daire amirleri, siyasi parti ve sivil toplum teşkilatlarının temsilcileri ile birlikte 131 mahalle muhtarı katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Muhtarlar Derneği yönetimi tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu.

Günü anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Muhtarlar Derneği Başkanı Hüseyin Kahraman, muhtarlık müessesesinin Türkiye'de yerel demokrasinin en eski örneğini temsil ettiğini söyledi.

 

'İlkemiz topluma hizmet'

 

Kahraman; " Cumhurbaşkanımızın muhtarlarımıza verdiği değer ve takdirleri ile hükümetimiz tarafından 19 Ekim Muhtarlar Günü ilan edilmiştir. Bugünü muhtarlara armağan eden Cumhurbaşkanımıza ve hükümetimize şükranlarımı sunuyorum. Halk ile devlet kurumları arasında bir köprü olan muhtarlar çağdaş kamu yönetimi anlayışının en temel gereksinimlerinden olan katılımcılığın sağlanmasında önemli bir görev üstlenmektedir. Muhtarlar devlet yapısı içindeki konumu ile sorumluluk içerisinde iyi bir yönetici, birlik için yapıcı bir idareci olmak zorundadır. Özellikle böyle hassas bir dönemde daha duyarlı bir şekilde her türlü imkanlarımızla devletimizin yanında olduğumuzu unutmamalıyız. Büyük bir camia olan muhtarlar, taşıdıkları sorumluk içinde öz verisini ortaya koymalıdır.Toplum hizmetinde olduğumuzu ilke edinerek çalışırsak her zaman başarılı oluruz. Bu vesile ile tüm muhtarlarımızın bu özel gününü kutluyorum" dedi.

 

'Mahallelerde hizmet ağı büyüyor'

 

19 Ekim Muhtarlar Günü etkinlikleri daha sonra Belediye Düğün Salonu'nda devam etti.

Belediye tarafından muhtarlar onuruna verilen yemekte konuşan Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, muhtarların yeri geldiğinde mahalleye kol kanat geren kanaat önderleri olduğunu söyledi.

Türk demokrasisinin son yıllarda yerele yaygınlaşarak karar mercilerinin en alt birimlere kadar ulaştığını belirten Başkan Kurtulan; " Büyükşehir Yasası ile birlikte artık her mahalleye uzanan bir hizmet ağı var. 131 mahallesi ve 640 km'lik ulaşım ağı bulunan Mustafakemalpaşa'da tüm hizmetler kolektif bir anlayışla hayat geçiyor. En büyük sorunumuz altyapı. Bu sorunun çözümü de artık masaya geldi. Arıtma tesisini kuruyoruz. Kanalizasyonundan içme suyuna kadar altyapının her kademesini yenileyeceğiz. Bu konuda 30 milyon TL'lik bir yatım hamlesi başladı. Muhtarlarımızın tüm sorunlarını çözmek için imkanlarımızı seferber etmeye devam edeceğiz. Muhtarlarımız devletin bir kamu görevlisi olduğu gibi oyla seçilerek görev yapma misyonunun da temsilcileridir. Bugüne kadar yaptıkları hizmetlerden dolayı muhtarlarımıza teşekkür ediyor, 19 Ekim Muhtarlar Günü'nü kutluyorum" dedi.

 

'Muhtarlar hizmet eridir'

 

Kaymakam Mustafa Masatlı ise insanlığın sosyal yaşam sürecindeki en önemli organizasyonlardan birini muhtarlık hizmetlerinin oluşturduğunu dile getirdi.

Kaymakam Masatlı; " Ülkemiz dönüşerek büyürken en ücra yerlerde bu değişimin etkisini yaşıyor. Bulunduğu mahallenin hem amiri olan hem de vatandaşın yerel ihtiyaçlarını karşılamak için harekete geçen muhtarlarımız birer hizmet eri olarak bugün daha iyi noktadadırlar. Sorunların müşterek noktada buluşularak çözülmesi için birlik ve beraberlik içinde çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

Yemekli toplantıda danışma masalarına başvuran muhtarlar, Büyükşehir ve Mustafakemalpaşa Belediyesi bürokratlarına bire bir mahallelerinin sorunlarını anlatma imkânı buldu.

Muhtarlar Günü'nde Heykel Meydanı'na kurulan stantlarda da vatandaşlara aşure ikramında bulunuldu.