Minnet ve Özlemle anıyoruz

10-11-2011 Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 73. yıldönümünde düzenlenen törenlerle anıldı.       10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü nedeniyle

Minnet ve Özlemle anıyoruz

10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü nedeniyle ilk tören Cumhurluk alanında Atatürk Anıtı önünde düzenlendi. Törene İlçe Kaymakamı Kazım Karabulut, Garnizon Komutanı Ahmet Meydan, Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Emniyet Müdürü Kemalettin Akbaba, Cumhuriyet Başsavcısı Doğan Bülent Belli, Siyasi Parti Mensupları,çok sayıda okul müdürü, öğretmen ve öğrencilerle birlikte kurum amirleri katıldı.

Atatürk anıtında Saat 09:05’te çalan sirenler eşliğinde başlayan anma töreni saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından Kazım Barış Çokan Kültür Merkezi’nde devam etti.

Kazım Barış Çokan Kültür Merkezi’nde düzenlenen kutlama programı çerçevesinde Lise öğrencileri tarafından hazırlanan resim sergisinin açılışını gerçekleştiren ilçe protokolü daha sonra sergiyi gezerek salondaki yerlerini aldı.
Atatürk ve silah arkadaşlarının anısına yapılan saygı duruşu ve okunan İstiklal Marşı ile başlayan anma törenlerinde günün anlam ve önemini belirten konuşmanın ardından Nöbetçi Millet adlı şiir okundu.

Mustafakemalpaşa Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan Oratoryo slayt gösteri eşliğinde yapılırken, Atatürk’ün sevdiği şarkılar seslendirildi. Kazım Barış Çokan Kültür Merkezi’nde düzenlenen tören Atatürk'ü anma etkinlikleri kapsamında ilçe çapında düzenlenen şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilerin ödülleri takdim edilerek sona erdi.

.