Minikler ebru öğrendi

05-03-2013 Belediyesi Uğur Böceği Kültür Merkezi’ni ziyaret eden Boncuk Kreş ve Anaokulu öğrencileri, ebru sanatı ile tanıştı. Kurulduğu günden bu yana sadece

Minikler ebru öğrendi

Mustafakemalpaşa Belediyesi Uğur Böceği Kültür Merkezi’ni ziyaret eden Boncuk Kreş ve Anaokulu öğrencileri, ebru sanatı ile tanıştı. Kurulduğu günden bu yana sadece mesleki eğitim vermekle yetinmeyerek, Geleneksel Türk El Sanatları’nın gelecek kuşaklara aktarılması içinde büyük çaba sarf eden Uğur Böceği Kültür Merkezi, ebru sanatını minik öğrencilere tanıtmaya devam ediyor. Mustafakemalpaşa Boncuk Kreş ve Anaokulu’nun minik öğrencileri öğretmenleriyle birlikte ziyaret ettikleri Uğur Böceği Kültür Merkezi’nde ebru teknesinin başına geçerek, ilginç desenler yaptı. Ebruzenler Necibe Kurtulan ve Bekir Özsu, fırça kullanmalarına ve güzel figürler ortaya çıkarmalarına yardımcı oldukları anaokulu öğrencilerine ebru sanatının inceliklerini öğretti. İlk kez ebru yapmanın heyecanını yaşayan küçük öğrenciler, keyifli geçen etkinlikte seçtikleri renkler ve su üzerine oluşturdukları desenlerle kendilerini ifade etmenin mutluluğunu yaşadı.