Minik izciler Hayvan Barınağı’nı gezdi

05-11-2012 Yunus Emre İlköğretim Okulu İzci Grubu öğrencileri, Mustafakemalpaşa Belediyesi Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’ni ziyaret etti.      Hayvan haklarına dikkat

Minik izciler Hayvan Barınağı’nı gezdi

Hayvan haklarına dikkat çekmek, hayvanlara karşı olan sevgi ve şefkat duygularını geliştirmek amacıyla düzenlenen ziyarete, izci lideri öğretmenler Ali Bülbül ve Mahmut Özdemir ile birlikte 40 kişilik izci grubu katıldı.

Mustafakemalpaşa Belediye Veterineri Yılmaz Başer nezaretinde barınağı gezen minik izciler, başıboş hayvanların toplanması, kısırlaştırılması, bakım, tedavi ve barınmaları için yapılan çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

Sokak hayvanları sorununa etkin ve kalıcı çözüm üretmek için hizmete açılan bakım merkezinde 100’ün üzerinde hayvanın koruma altında bulunduğu söyleyen

Veteriner Hekim Yılmaz Başer; “ Modern donanımlı bu merkezde hayvanlar için tüm veterinerlik hizmetlerini veriyoruz. Tedavileri tamamlanan hayvanları daha sonra doğal yaşam alanlarına bırakıyoruz. Merkezimizde, hayvanların gezebileceği alanlar ile çocukların oyun oynayabileceği parklar oluşturmak için çalışmalarımız sürüyor” dedi.

İzci lideri öğretmenler Ali Bülbül ve Mahmut Özdemir ise hayvan barınağının kalite standartlarına sahip olduğunu dile getirerek, kimsesiz hayvanlara sahip çıkan Mustafakemalpaşa Belediyesi’ne teşekkür etti.

Bakım ve tedavileri süren hayvanlara yakın ilgi göstererek, onları beseleyen minik izcilerde, keyifli ziyaretin ardından herkesi hayvanlara sahip çıkmaya çağırdı.

.