Minder cıvıl cıvıl

22-04-2010 Belediyesi’nin düzenlediği “23 Nisan 2. Uluslararası Dünya Çocuk Bayramı Spor Loto Serbest Güreş Şampiyonası” dün başladı. İlçe Kapalı Spor Salonu’nda dün

Minder cıvıl cıvıl

Mustafakemalpaşa Belediyesi’nin düzenlediği “23 Nisan 2. Uluslararası Dünya Çocuk Bayramı Spor Loto Serbest Güreş Şampiyonası” dün başladı.

İlçe Kapalı Spor Salonu’nda dün start alan şampiyonanın açılış törenine Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Meclis üyeleri, Özel İdare Spor Daire Başkanı Musa Aydın, Bursa Güreş İl Temsilcisi Hasan Boztürk ve çok sayıda sporsever katıldı.

Yapılan açılış töreninde kısa bir konuşma yapan Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, sporun kardeşlik ve barış olduğunu belirterek, “Bu yıl ikincisini düzenlediğimiz şampiyonaya katılan tüm ekiplere başarılar diliyorum. Burada spor yapmanın yanı sıra çok önemli dostlukların ilk adımlarını atıyorlar. Atatürk’ün ‘ben sporcunun zeki, çevik ve ahlaklısını severim’ dediği gibi, gençlerimizden sporun dostluk ve kardeşlik olduğunu hiçbir zaman unutmamalarını istiyorum. Bugün burada minderde mücadele ediyorlar. Yarın 23 Nisan törenlerinde bizimle birlikte olacaklar ve bu önemli günü coşku içinde kutlayacağız” dedi.

Başkan Kurtulan’ın konuşmasının ardından müsabakalara geçildi. Rusya, Makedonya, Gürcistan, Bulgaristan, Romanya Güreş Takımları ile Türkiye’yi temsilen Bursa Takımları ve Mustafakemalpaşa Belediyespor Güreş Takımı’nın katıldığı şampiyonanın ilk gününde eleme müsabakaları gerçekleştirildi. Şampiyonada 23 Nisan Cuma günü saat 15.00’te final müsabakaları yapılacak ve ardından ödül töreni ile şampiyona sona erecek.