Milli Şair Mehmet Akif anılıyor

04-01-2012 İstiklal Marşı’mızın yazarı Mehmet Akif Ersoy, vefatının yıldönümünde Mustafakemalpaşa’da anılıyor.      Mustafakemalpaşa Belediyesi, şair ve mütefekkir kimliğinin yanı sıra vatanseverliği ile

Milli Şair Mehmet Akif anılıyor

Mustafakemalpaşa Belediyesi, şair ve mütefekkir kimliğinin yanı sıra vatanseverliği ile de gelecek nesillere ışık tutan Milli Şair’i vefatının 75. yıldönümünde hazırladığı bir programla anıyor.
     “Mehmet Akif Ersoy’u An(L)ıyoruz” başlığı altında düzenlenecek olan anma etkinliği, 5 Ocak 2012 Perşembe akşamı saat 19.00’da Kazım Barış Çokan kültür Merkezi’nde yapılacak.
     Tüm vatandaşların ücretsiz olarak katılabileceği etkinlikte; Milli Şair’in hayatı ve mücadelesini anlatan sinevizyon gösterisi ile birlikte tiyatro oyuncusu İbrahim Öner’in tek kişilik oyunu ‘Mehmet Akif ile Hasbihal’ adlı eser sahnelenecek.
     Anma etkinliğine tüm vatandaşları davet eden Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan; “75 yıl önce ebediyete uğurladığımız büyük şairimizin eserleri, bugün de milletimizin duygularına tercüman olmaya devam ediyor. Akif, kişiliği, maneviyatı, mücadele azmi ve bağımsızlık aşkıyla gelecek nesillere örnek olmaya devam edecek, milletimiz kendisine büyük hizmetler veren Vatan Şairi’ni hiçbir zaman unutmayacak ve aziz hatırasını her zaman canlı tutacaktır” dedi.