‘Milletlerin geleceği, çocuklarının geleceğidir’

02-03-2012 ‘Milletlerin geleceği, çocuklarının geleceğidir’      Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, 1-7 Mart tarihleri arasında kutlanan Yeşilay Haftası dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

‘Milletlerin geleceği, çocuklarının geleceğidir’
Sigara, alkol ve her türlü bağımlılık yapan uyuşturucu maddelerin insan sağlığına, ekonomiye, aile ve toplum huzuruna verdiği zararların telafisinin mümkün olmayacak kadar büyük olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, bu tür zararlı alışkanlıkların engellenmesi için toplumda bir bilinç ve farkındalık oluşturmanın gerektiğini vurguladı.
     Başkan Kurtulan mesajında şunları kaydetti; “ Milletlerin geleceği, çocuklarının geleceğidir. Bir millet, çocuklarını ne kadar mükemmel eğitir ve onların sağlığını ne kadar iyi koruyabilirse, geleceğine o kadar güvenle bakabilir. Ülkemizin geleceğini emanet edeceğimiz genç nesillerin, sağlıklı düşünebilen ve karar verebilen bireylerden oluşması için, gençlerimizi, çocuklarımızı alkol, sigara ve uyuşturucu gibi kötü alışkanlıklardan uzak tutmak, devlet olarak, toplum olarak, aile olarak hepimizin en başta gelen görevidir.
     Her insanın mutlu olması için muhtaç olduğu üç duygu; sevgi, ilgi ve şefkattir. Ergenlik ve gençlik çağındaki bir çocuğun sevgisiz, ilgisiz ve şefkatsiz kalması, yalnız onun mutsuz olmasına yol açmaz, aynı zamanda onu, kendisine acı veren yalnızlığını kötü bir alışkanlıkla karşılama çabasına sevk eder. Bunun içindir ki, aile bağlarını zayıflatan, sevgiyi yok eden, manevi değerlerimizden uzaklaştıran bu tür bağımlılıkları çocuklarımızdan ve gençlerimizden uzak tutmak için sorumlulukla hareket etmeli, onları aydınlatmalıyız. Çocuk ve gençlerimizi kötü alışkanlık ve ortamlardan uzak tutmanın yolu sportif, sosyal ve kültürel faaliyetlerdir. Bu faaliyetlerin içerisinde yer alan çocuklarımız ve gençlerimiz başka bir ortamda olmaya ihtiyaç duymayarak enerjilerini bu alanlarda sarf edeceklerdir. Belediyemiz bünyesinde gerek spor gerek de sosyal ve kültürel faaliyetler alanında birçok etkinlikler ve kurslar düzenliyoruz. Bu tür faaliyetlere çocuklarımızı ve gençlerimizi yönlendirmek en başta ailelerimiz, sonra da bizlerin görevidir.
     Ülkemizin geleceği olan çocuklarımıza, gençlerimize ve toplumu oluşturan tüm bireylere, madde bağımlılığından uzak, sağlıklı ve huzurlu bir yaşam diliyorum.”