Geri Dön

Mikrokredi ilk çekleri teslim etti

02-06-2010 Mustafakemalpaşa Şubesi tarafından verilen ilk kredi çekleri, Belediye Başkanı Sadi Kurtulan’ın da katıldığı törenle sahiplerine teslim edildi. Mikrokredi Mustafakemalpaşa Şubesi’nde gerçekleştirilen

Mikrokredi ilk çekleri teslim etti

02-06-2010 Mustafakemalpaşa Şubesi tarafından verilen ilk kredi çekleri, Belediye Başkanı Sadi Kurtulan’ın da katıldığı törenle sahiplerine teslim edildi. Mikrokredi Mustafakemalpaşa Şubesi’nde gerçekleştirilen

Mikrokredi Mustafakemalpaşa Şubesi tarafından verilen ilk kredi çekleri, Belediye Başkanı Sadi Kurtulan’ın da katıldığı törenle sahiplerine teslim edildi.

Mikrokredi Mustafakemalpaşa Şubesi’nde gerçekleştirilen törene; Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, AK Parti İlçe Başkanı Şaban Korkmaz, AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı Atilla Taşören, Yerel Gündem 21 Genel Sekreteri Nuray Laçiner, Bursa Mikrokredi Bölge Müdürü Zeynep Akçay, kredi sahipleri ve vatandaşlar katıldı.

Tören öncesinde bir konuşma yapan Belediye Başkanı Sadi Kurtulan krediyi alan 5 kişilik gruplardan oluşan bayanların Mustafakemalpaşa için bir başlangıç olduğunu belirterek “Biz hizmetleri kadınlarımızın ayağına kadar götürüyoruz. Onlar işlerine odaklansın, Türk kadını kadar fedakar, çalışkan ve üreten kimse yoktur. Teknoloji ile küçülen bir dünyada yaşıyoruz. Birbirimize çok yakın olmamıza rağmen çok uzaktayız. Bu uygulama ile üreten kadınları ekonomiye kazandırıyoruz. Sizler bundan sonrası için çok önemlisiniz. Bu ilçede yaşayan herkesi bir aile olarak görüyoruz. Bu ilk krediler herkese bir örnek olacaktır. Bu krediyi alarak örnek olan sizleri tebrik ediyor, başarılar diliyorum.” dedi. Daha sonra Yerel Gündem 21 Genel Sekreteri Nuray Laçiner Mikrokredi Mustafakemalpaşa Şubesi olarak ilk kredileri verdiklerini belirterek“Mustafakemalpaşa’da gelir getirici faaliyette bulunmak isteyen tüm bayanlar bu krediden faydalanabilir. Kefil-senet ve icra prosedürleri gerekmeden bir araya gelecek olan 5 kişinin şube yetkililerine başvurmaları halinde krediyi kullanabilirler. Projede amaç, kadının kendine ve ailesine gelir getirerek ekonomik katkı sağlamasına yardımcı olmak. Mikrokredi Programı şu anda 100 ile 700 TL arasında kredi imkanı sunuyor. Bu her yıl artmaktadır. Ben ilçemize Mikrokredi şubesini açmamızda bizlere destek veren başta Belediye Başkanımız Sayın Sadi Kurtulan olmak üzere, şubenin Mustafakemalpaşa’ya açılmasında büyük emeği geçen Bursa Mikrokredi Bölge Müdürü Zeynep Akçay’a teşekkür ederim” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından mikrokredi alan 3 bayana çekleri, Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, AK Parti ilçe Başkanı Şaban Korkmaz ve Ak Parti İlçe Başkan Yardımcısı Atilla Taşören tarafından verildi.