Mezarlık Bilgi Sistemi faaliyete geçti

11-10-2013 bulunan Adile ve Lalaşahin Mezarlıklarında  Mustafakemalpaşa Belediyesi tarafından ‘Mezarlık Bilgi Sistemi’ faaliyete geçirildi. İlçe mezarlıklarında vefat eden yakınlarının kabir yerlerini bulmak

Mezarlık Bilgi Sistemi faaliyete geçti

İlçede bulunan Adile ve Lalaşahin Mezarlıklarında  Mustafakemalpaşa Belediyesi tarafından ‘Mezarlık Bilgi Sistemi’ faaliyete geçirildi. İlçe mezarlıklarında vefat eden yakınlarının kabir yerlerini bulmak için vatandaşların hizmetine sunulan yeni sistem birçok kolaylığı beraberinde getiriyor. Sistemi kullanmak isteyenler mezarlıkların girişinde bulunan cihazlardan yararlanabilecekler. Kullanıcılar kolay bir arayüz sayesinde definlerinin ad, soyad ve baba adını sisteme girerek sorgulama yapabiliyorlar.  Yaptıkları sorgulamanın çıktısını kağıda alabiliyorlar. Sistem bilgileri ile yeniden düzenlenen ve sokak isim tabelaları hazırlanan mezarlıklarda yakınlarının kabirlerine kolaylıkla ulaşabilecekler. Sorgulamada Mezarlık krokisi, mezar fotoğrafı ve mezarlık içi adres bilgilerine ulaşılabilmekte. Vatandaşlar bu sisteme internet bağlantısı bulunan her yerden ulaşabilecekler. Mustafakemalpaşa Belediyesi’nin internet sitesine girerek bu sisteme ulaşıp, gerekli dokümanları alabilecekler. Mezarlık bilgi sisteminde hali hazırda 21 bin defin kaydı işlenmiş bulunmakta. Yeni definlerde belli zaman periyodları içinde sisteme dahil edilecek. Sistem Kurban Bayramı öncesi faaliyete geçirilerek, bayramda kabir ziyaretinde bulunacaklara büyük kolaylık sağlamış olacak. Yeni sistemin faaliyete geçirilmesi ile ilgili olarak görüşlerini açıklayan Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan şunları söyledi. “Vatandaşlarımızın hayatın her safhasında yanlarında olan bir hizmet anlayışına sahip belediye olarak, vefat eden yakınlarımız içinde hizmetlerimizi sürdürüyoruz. Daha önce mezarlıklarımızda çevre düzenlemesi, duvar, yol, çeşme yenileme çalışmalarımızı tamamladık. Mezarlıklarımıza gül ve değişik çiçekler diktik. Şimdide yakınlarımızın kabirlerini kolayca bulabilmek ve onları ziyaret etmek açısından çok kolaylıkları beraberinde getiren bir sistemi hayata geçirdik. Mezarlık Bilgi Sistemi ile vefat etmiş olan yakınlarımızın kabir yerlerini kolaylıkla bulabileceğiz. Sistemden elde edilecek bilgiler, haritası ile, fotoğrafı ile vatandaşın eline yazılı olarakta geçecek. Böylelikle kabir ziyaretlerimiz daha da kolaylaşmış olacak. Sistemin Kurban Bayramı öncesinde faaliyete geçmesi için gayret sarfettik. Vatandaşlarımız bu bayramdan itibaren mezarlık bilgi sisteminden yararlanmaya başlayabilecekler.”