Meyve Toplayıcılığı kursu başladı

08-04-2010 Belediyesi, İŞKUR, Ticaret Sanayi Odası, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Halk Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan protokolle başlatılan “Meyve Toplayıcılığı’ kursu başladı. Umut

Meyve Toplayıcılığı kursu başladı

Mustafakemalpaşa Belediyesi, İŞKUR, Ticaret Sanayi Odası, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Halk Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan protokolle başlatılan “Meyve Toplayıcılığı’ kursu başladı.

Umut Yıldızları Projesi kapsamında; Mustafakemalpaşa Belediyesi, İŞKUR, Ticaret Sanayi Odası, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Halk Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan protokolle hayata geçirilen “Meyve Toplayıcılığı” kursu, Güner Şenpamukçu İlköğretim Okulu’nda başladı. 1 ay sürecek olan ve her gün için 15 TL ücretin ödendiği kurs sonunda kursiyerlere sertifika verilecek.

Tarım Danışmanı Cengizhan Türker’in verdiği derslerle ‘Meyve Toplayıcılığı’, budamacılık gibi konularda bilgi alan kursiyerleri Yerel Gündem 21 Genel Sekreteri Nuray Laçiner de ziyaret etti. Okul Müdürü Şemsettin Bayram kurs öğretmeni Cengizhan Türker’den bilgi alan Laçiner, kendilerine ihtiyaç olması halinde tüm gereksinimleri karşılamaya hazır olduklarını söyledi. Laçiner, “Bu kurs sayesinde kursiyerler hem geldikleri gün başına 15 TL alarak aile bütçesine katkıda bulunacaklar, hem de meslek öğrenecekler.

Bu tür kursları bundan sonra da düzenlemeye devam edeceğiz” dedi.