Mevlana 739. Vuslat yılında anılıyor

13-12-2012 Mustafakemalpaşa Belediyesi kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında hoşgörü mabedinin mimarı Hz. Mevlana’yı anıyor.      Sevginin, barışın, kardeşliğin ve hoşgörünün sembolü olan

Mevlana 739. Vuslat yılında anılıyor

Sevginin, barışın, kardeşliğin ve hoşgörünün sembolü olan Hz. Mevlana Celaleddin-i Rumi, Mustafakemalpaşa Belediyesi’nin düzenlediği  ‘739. Vuslat Şeb-i Arus ve Sema Gösterisi’
ile anılacak.
     19 Aralık Çarşamba akşamı saat 19.30’da Kapalı Spor Salonu’nda yapılacak olan anma etkinliğinde, Bursa Mevlana Kültürünü Yaşatma ve Tanıtma Derneği tarafından hazırlanan‘ Mevlana’da Af’ programı adı altında, ‘Şeb-i Arus ve Sema Gösterileri’ yer alacak.
     Ulaşım imkânlarının ücretsiz olarak belediye tarafından sağlanacağı programa tüm Mustafakemalpaşalıları beklediklerini söyleyen Başkan Sadi Kurtulan; “Yüce şahsiyeti, şiir ve Mevlevilik düşüncesiyle yalnız doğu medeniyetine değil tüm dünyaya verdiği ‘Ne olursan ol yine gel’ mesajıyla hoşgörünün mimarlığını yapan Hz. Mevlana Muhammed Celaleddin-i Rumi’yi anma etkinliğine tüm halkımız davetlidir” dedi.
     Mevlana’yı anma gecesi için 19 Aralık Çarşamba günü saat 18.00’da Heykel Meydanı, Sanayi Akaryakıt İstasyonu ve Fevzi Dede Mahallesi Akarspor Kulübü önünden ücretsiz otobüs kaldırılacak.