Geri Dön

Mermer Kursu kuraları çekildi

03-10-2011 Mustafakemalpaşa Belediyesi, İSKUR ve Halk Eğitim Merkezi’nin ortaklaşa düzenlediği ‘Mermer Doğal Taş İşlemeciliği Kursu’ kuraları çekildi.       Nikah Salonu’nda yapılan kura

Mermer Kursu kuraları çekildi

03-10-2011 Mustafakemalpaşa Belediyesi, İSKUR ve Halk Eğitim Merkezi’nin ortaklaşa düzenlediği ‘Mermer Doğal Taş İşlemeciliği Kursu’ kuraları çekildi.       Nikah Salonu’nda yapılan kura

    Mustafakemalpaşa Belediyesi, İSKUR ve Halk Eğitim Merkezi’nin ortaklaşa düzenlediği ‘Mermer Doğal Taş İşlemeciliği Kursu’ kuraları çekildi.
 
    Nikah Salonu’nda yapılan kura çekimine Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Cemalettin Söylev, Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Şenol Akman ile kursa başvuru yapan vatandaşlar katıldı.
3 Ekim’de başlayacak olan kurs için 20 asil ve 10 yedek üye belirlenirken, kursun 59 gün süreceği ve gün başına kursiyerlere 15 TL ücret ödeneceği açıklandı.
 
    Kura çekimi öncesi bir konuşma yapan Belediye Başkanı Sadi Kurtulan “ İlçemiz, herkesin bildiği gibi iki önemli kaynağa sahip bir ilçe. Bunlardan biri bor, biri de mermer. Mustafakemalpaşa bu kaynaklarda Türkiye’de önemli sıralarda yer alıyor. Bugün Avrupa’ya Mustafakemalpaşa beyazını satıyoruz. Mermerimiz yıllardan beri konuşuluyor. Bizlerde bu mermeri iyi işleyip satışını yapmalıyız. Bu vesile ile yola çıktık. Hem istihdam yaratmak hem de mermerimizi daha iyi nasıl kullanır ve satışını arttırırız düşüncesiyle bu kurslara öncelik vermeye başladık. Mustafakemalpaşa Belediyesi AB ve Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi, Yerel gündem 21 Genel Sekreterliği, Plan Proje Müdürlüğü, Halk eğitim Merkezi ve İşkur olarak böyle bir proje hazırladık. Daha önceki aylarda ilkini gerçekleştirdik ve sonucunda çok güzel eserler ortaya çıktı. Bu sanatı ileriye götürmek için onu iyi işlemek gerekir. Çok küçük şeyler iyi değerlendirilirse iyi fiyatlarla satışı gerçekleştirilir.
 
    Türkiye’de artık diploma iş yapmıyor, sanat iş yapıyor, mesleki beceriler iş yapıyor. Bizler sizlere mesleki becerinin yanında çok güzel bir anahtar sunuyoruz. Bu anahtarı iyi değerlendirin. Bugün burada ismi okunmayan vatandaşlarımız üzülmesin, bu kurs bitiminin hemen ardından yenisi başlayacaktır. Herkese hayırlı uğurlu olmasını diliyor, saygılar sunuyorum” dedi.
 
    Büyük bir heyecanın yaşandığı kura çekiminde 20 asil ve 10 yedek kursiyer şu şekilde belirlendi:
 
ASİLLER
Filiz Balta
Hatice Yukarki
Birgül Aydoğdu
Meliha Poyraz
Nuray Yavuzel
Aysel Şenşamarcı
Murat Süngü
Yadigar Körpe
Sevgi Gündüz
Öznur Düzdağ
Hanife iğneci
Hamide Adıgüzel
Emel Oruç
Serap Yararlı
Filiz Tığcı
Derman Efe
Sevil Turgut
Ayşenur Yukarki
Hilmi Kılıç
 
YEDEKLER
Seda Eke
Elif Hız
Batişen Özdegan
Nursen Şengirgin
Sibel soğuk
Nuray Çelik
Gülten Acar
Bahar Bekteş
Burcu Sarı
Gülay Eryılmaz

 

.