Mermer atıkları estetiğe dönüşüyor

14-09-2015 atıkları estetiğe dönüşüyor     Bursa'nın mermer işletim merkezlerinden Mustafakemalpaşa, yeni bir iş sahasına daha kavuştu. Mermer atölyelerinden çıkan ekonomik değeri düşük mermer

Mermer atıkları estetiğe dönüşüyor

Mermer atıkları estetiğe dönüşüyor     Bursa'nın mermer işletim merkezlerinden Mustafakemalpaşa, yeni bir iş sahasına daha kavuştu. Mermer atölyelerinden çıkan ekonomik değeri düşük mermer atıklarını doğaya zarar vermeden yeniden ekonomiye kazandırmayı hedefleyen NEMAR-STONE fabrikası hizmete açıldı. 2000 m2 işletim sahasına sahip Devecikonak Mahallesi girişindeki yeni işletmenin açılışına; Kaymakam Mustafa Masatlı, Garnizon Komutanı Personel Yüzbaşı Mehmet Böberci, Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Emniyet Müdürü Erol Turan, Ticaret Odası Başkanı İbrahim Dırakman, Ticaret Odası Meclis Başkanı Cemal Burhan, OSB yöneticileri ve davetliler katıldı. Açılışta konuşan Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Mermer OSB'nin canlanmasının Mustafakemalpaşa'ya önemli kazançlar sağlayacağını söylerken, yer altı kaynaklarının çevreye zarar vermeden işletilmesinin önemine dikkat çekti.   'Yeni yatırımlara açığız'   Başkan Kurtulan; '' Son zamanlar ülke olarak sıkıntılı dönemlerden geçiyoruz. Mustafakemalpaşalıların tabiriyle 'Altında kahraman bir millet; üzerinde asil insanların yaşadığı bir memleketin adıdır Türkiye.'Allah'tan niyazım şudur ki; bu memleketin üzerindeki şer bulutlarını kaldırsın. Fitne ve fesattan memleketimizi muhafaza buyursun. Yerli ve yabancı müteşebbislerin iş birliğiyle kurulan bu şirketin Mustafakemalpaşa’ya ve ülkemize hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Biz de belediye olarak yeni yatırımcılarımıza bu işletim yerini kiralayarak desteğimizi gösterdik. Rızkın onda dokuzu ticaret; ticaretin de onda dokuzunun cesaret olduğunun bilincinde olan insanlarız. Bu vesileyle Suriyeli yatırımcımız Rami Alnajjar ve Mustafakemalpaşalı ortağı Yakup Okumuş'a teşekkür ediyorum" dedi. Kaymakam Mustafa Masatlı'da konuşmasında; " Mustafakemalpaşa'nın bir tarım şehri olduğunu biliyordum.  Göreve başladığımda hem Türkiye'de hem de dünyada takdir toplayan mermer üretiminin burada olduğunu öğrenmiş oldum. Bu memleket için bir tuğla koyan; bir insanı çalıştıran, bizim başımızın tacıdır. Son yılların trendi; geri dönüşüm, atıktan yararlanma gibi teşebbüslerin ilçemizde de başlamış olmasından ayrıca mutluluk duyuyorum" dedi.   Hedef Körfez ülkeleri   Duaların ardından açılış kurdelesi kesilerek hizmete başlayan NEMAR-STONE fabrikasının ortaklarından Yakup Okumuş, ilk etapta 400 m2'lik kapalı üretim alanıyla 10 bayan, 6 erkek personel çalıştıran şirketin, aylık 5000 m2 üretim hedeflediğini dile getirdi. Şirket ortağı Rami Alnajjar'ın  Suriye asıllı tanınmış bir iş adamı olmasından dolayı müşteri potansiyelinin genelde Körfez ülkelerini kapsadığını kaydeden Okumuş, mermer atıklarından yapılan ürünlerin estetiksel olduğu kadar anti bakteriyel olması sebebiyle iç ve dış piyasada çokça rağbet gördüğünü söyledi.