Geri Dön

Menderes’e vefa

03-05-2011 Mustafakemalpaşa Belediye Meclisi, inşaatı hızla devam eden Kent Meydanı’nın isminin “Adnan Menderes Meydanı’ olmasına karar verdi. Mustafakemalpaşa Belediyesi tarafından yapımı hızla

Menderes’e vefa

03-05-2011 Mustafakemalpaşa Belediye Meclisi, inşaatı hızla devam eden Kent Meydanı’nın isminin “Adnan Menderes Meydanı’ olmasına karar verdi. Mustafakemalpaşa Belediyesi tarafından yapımı hızla

     Mustafakemalpaşa Belediye Meclisi, inşaatı hızla devam eden Kent Meydanı’nın isminin “Adnan Menderes Meydanı’ olmasına karar verdi.

Mustafakemalpaşa Belediyesi tarafından yapımı hızla sürdürülen Kent Meydanı’nın ismi, “Adnan Menderes Meydanı” olarak belirlendi.

     Mustafakemalpaşa Belediyesi’nin Mayıs ayı olağan toplantısında Başkan Yardımcısı Ayhan Dadak sözlü önerge vererek, meydanın isminin “Adnan Menderes Meydanı” olmasını teklif etti. Dadak önergesinde; “Belediyemiz Kültür ve Sosyal İşleri Müdürlüğü’nce yapılan araştırmada 1950 ile 1960 yılları arasında ilçemize birçok hizmet kazandırılmıştır. Bunlar arasında; 1952 yılında Bulgaristan’dan göç eden 145 aileye evlerin teslim edilmesi, 1954 yılında Pancar Kooperatifi’nin kurulması, 1956 yılında Hükümet Binası’nın yapılması, 1957 yılında mevcut Belediye binasının yapılması ve aynı yıl ceza evi binasının yapılması, 1958 yılında Sağlık merkezinin yapılması gibi hizmetleri sayabiliriz. Bu dönemde Adnan Menderes dönemidir. Merhum Adnan Menderes’e vefa örneğimizi gösterebilmek adına da Kent Meydanı’nın isminin “Adnan Menderes Meydanı” olmasını öneriyorum” dedi.

     Bu önergenin ardından yapılan oylama sonucunda Kent Meydanı’nın isminin “Adnan Menderes Meydanı” olması ‘oybirliği’ ile kabul edildi.

Bu arada, Mayıs ayı meclis toplantısında ‘Jeotermal Kaynaklı Belediyeler Birliği’ne üye olunması oylandı ve üye seçimi de yapıldı. Mustafakemalpaşa Belediyesi’nin jeotermal kaynakların daha verimli kullanılabilmesi amacıyla Birliğe üye olunması oy çokluğu ile kabul edilirken, asil üyeliklere Meclis üyeleri Nuray Laçiner ve Melahat Kamile İlhan, yedek üyeliklere ise Halil İbrahim Özşekerci ve Süreyya Erdem seçildi.

.