Mehterana tam not

07-09-2010 Belediyesi Mehter Takımı, Cumhurluk Alanı’nda verdiği ilk konserinde vatandaşlardan ‘tam’ not aldı.   Mustafakemalpaşa Belediyesi bünyesinde kurulan ve yaklaşık 6 aydır çalışmalarını

Mehterana tam not

Mustafakemalpaşa Belediyesi Mehter Takımı, Cumhurluk Alanı’nda verdiği ilk konserinde vatandaşlardan ‘tam’ not aldı.

Mustafakemalpaşa Belediyesi bünyesinde kurulan ve yaklaşık 6 aydır çalışmalarını sürdüren Mehter Takımı, Cumhurluk Alanı’nda görücüye çıktı.
Hallaçoğlu Düğün Salonu önünden yürüyüşe başlayan Mehter Takımı, Bursa Caddesi boyunca kendisine eşlik eden coşkulu kalabalıkla birlikte yürüyerek konser alanına vardı. Konserine burada devam eden Mehter Takımı, büyük-küçük herkesten büyük ilgi gördü. Marşlar, halkın kabaran manevi duygularıyla alkışlar eşliğinde hep bir ağızdan söylenirken, özellikle minikler Mehter Takımı’nı yakından görebilmek için birbirleri ile yarıştı.
Mehter Takımı’nın kuruluşuyla ilgili bir konuşma yapan Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, “Bu toprakların geçmişini gelecekle buluşturmak bizim görevimiz. Tarihimiz ve kültürümüz geleceğin dünyasında bu tarz çaba ve çalışmalarımızla yerini alacaktır. Büyük bir fedakarlıkla çalışan arkadaşlarımız geçmişin güzelliklerini bütün insanlığa taşımak için bu akşam buradalar. Mustafakemalpaşa’mızın özlemle beklediği bu hizmeti sizlere sunmaktan gurur duyuyoruz” diyerek duygularını ifade ederken, sözlerine; ‘Emretmiş Kanuni, Yıldırım, Murat / Tuna boylarında oynatmışız at / Nasıl coşmaz nasıl, Sakarya, Fırat? / Bir tarih dolusu zafer geliyor’, dizeleriyle son verdi.
Bu arada, Mehter Takımı ikinci konserini Mustafakemalpaşa’nın kurtuluş günü olan 14 Eylül’de verecek.