Mehter Takımı’ndan Yörük Şöleni’nde coşkulu konser

03-07-2012 Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Bozağaç Yaylası’ndaki Yörük Şöleni’nde vatandaşlarla buluştu. Şenlikte bir gösteri yapan Belediye Mehter Takımı ise performansıyla

Mehter Takımı’ndan Yörük Şöleni’nde coşkulu konser

Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Bozağaç Yaylası’ndaki Yörük Şöleni’nde vatandaşlarla buluştu. Şenlikte bir gösteri yapan Belediye Mehter Takımı ise performansıyla büyük alkış aldı.

Bursa Ertuğrulgazi ve Osmangazi Yörük-Türkmen Derneği’nin bu yıl 12.sini düzenlediği Yörük Şöleni, binlerce kişinin katılımıyla Eski Kemalpaşa Yolu üzerindeki Bozağaç Yaylası’nda gerçekleştirildi.

Geleneksel etkinliğe katılan Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Yörük kültürünün Türkiye’nin kültür halkasının en güçlü zincirlerinden biri olduğunu söyledi.

Modern yaşam içinde geleneksel değerlerin korunması ve yaşatılmasının önemine dikkat çeken Başkan Kurtulan; “ Buradaki şenliğe katılan tüm vatandaşlarımız, hem sosyal dayanışmayı güçlendiren birlikteliğin en güzel örneğini sergiliyor, hem de yüzlerce yıllık Yörük kültürünün tüm değerlerini yaşatıyor. Bu geleneksel değerlerimizi, birlik ve beraberlik içerisinde canlı kılarak, geleceğe taşımaya devam edeceğiz” dedi.

Mustafakemalpaşa Belediyesi Mehter Takımı’da Yörük Şöleni’nde verdiği konserde büyük ilgi gördü.

Şenliğe renk katan Mehter Takımı, yaptığı gösteri ile beğeni kazandı.

.