Geri Dön

Mehmet Akif anıldı

09-01-2012 İstiklal Marşı’mızın yazarı, Milli Şair Mehmet Akif Ersoy, vefatının 75. yıldönümünde, Mustafakemalpaşa Belediyesi’nin düzenlediği özel bir programla anıldı. Kazım Barış

Mehmet Akif anıldı

09-01-2012 İstiklal Marşı’mızın yazarı, Milli Şair Mehmet Akif Ersoy, vefatının 75. yıldönümünde, Mustafakemalpaşa Belediyesi’nin düzenlediği özel bir programla anıldı. Kazım Barış

     İstiklal Marşı’mızın yazarı, Milli Şair Mehmet Akif Ersoy, vefatının 75. yıldönümünde, Mustafakemalpaşa Belediyesi’nin düzenlediği özel bir programla anıldı.
Kazım Barış Çokan Kültür Merkezi’ndeki yoğun katılımlı etkinlikte sahnelenen ‘Akif ile Hasbihal’ adlı tek kişilik oyun, izleyenleri duygulandırdı.  
     ‘Mehmet Akif’i An(L)ıyoruz’ etkinliğine; Kaymakam Kazım Karabulut, Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Jandarma Komutanı Üsteğmen Çağlar Özdemir, Belediye Başkan Yardımcıları Ayhan Dadak, Galip Çakmakçı, Mustafa Eren, U.Ü. M.Y.O. Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Mehmet Öz, Milli Eğitim Müdürü Abdulgani Artan, Gençlik ve Spor Müdürü Emin Turhan, Müftü Musa Uzun, TSO Başkanı Şenol Önal, belediye meclis üyeleri, dire amirleri, siyasi ve sivil toplum teşkilatlarının temsilcileri ile birlikte çok sayıda vatandaş katıldı.
     Anma programı, Bursalı tiyatro oyuncusu İbrahim Öner’in yazıp, sahnelediği ‘Akif ile Hasbihal’ adlı tek kişilik oyunu ile başladı. Sanatçı, sahneden şairin hayatından kesitleri seyirciyle buluşturdu.
Milli Şair’in 1933 yılında basılan ‘Safahat’ adlı şiir kitabındaki dizelere yansıyan örnek kişiliğini, ahlaki değerlere bağlılığını, sıkıntı ve yokluk içinde geçen ömrünü, nüktedanlığını, kültürel değerleri korumaya ve kendini vatanına adayışını anlatan oyun izleyenlere unutulmaz anlar yaşattı. Sanatçı, oyun içinde şimdiki zamanda yaşayan insanların haykırışını da dillendirirken, büyük alkış aldı.
     Başkan Kurtulan; “ Akif’in en büyük eseri hayatı”
     1 saatlik oyunun ardından bir konuşma yapan Belediye Başkanı Sadi Kurtulan; “ Öğrenciliğimizde hep bize örnekler sunulurdu. Akif’i tanıyamamanın şimdi derin mahcubiyetini yaşıyorum. Yaşamını bizlere büyük bir eser olarak bırakan örnek insanlardan birisi Mehmet Akif. Her şeyi var; fen ilimlerini en iyi şekilde tahsil etmiş bir veteriner hekim, milli kültürümüzü en iyi şekilde özümsemiş, yaşamış bir büyük şair, iyi bir sporcu, prensipleri ile yaşayan bir insan, itimat ve itibarın parasız kazanılabileceğini gösteren şahane bir şahsiyet, bir ilim, iman, tevekkül insanı. Akif, vatanını ve milletini sevmekten başka bir sevdası olmayan asil bir karakter. Keşke bu rol modellerimizi anaokullarımızdan başlayarak, 7’den 70’e herkese tanıtabilseydik, bunu tanıtamamanın mahcubiyetini bir kez daha hissediyorum. Bu nesil çok şanslı, inşallah onlara Akif’i rol model olacak şekilde tanıttırmayı Allah bize nasip etsin.
     Aramızdan ayrılışının 75. yıldönümünü yaşadığımız Mehmet Akif Ersoy’u bir kez daha anmak, anlamak ve gelecek nesillere tanıtmak amacıyla Belediyemizin düzenlediği bu programa iştiraklerinizden dolayı şükranlarımı sunuyorum. Akif’in hazin ama ibret dolu hayatının bir kesitini bize izleten değerli oyuncu İbrahim Öner‘e de çok teşekkür ediyorum” dedi.
     Kaymakam Kazım Karabulut ise ‘Milli Şairi’ bir kez daha yakından tanıma ve onu hissetme şansı bulduklarını söylediği konuşmasının ardından Belediye Başkanı Sadi Kurtulan ile birlilikte tiyatro oyuncusu İbrahim Öner’e çiçek takdim etti.
     İlgi ile izlenen ‘Mehmet Akif’i An(L)ıyoruz’ programı şairin ‘Atiyi Karanlık Görenler’ adlı şiirinin seslendirilmesiyle sona ererken, etkinliğe katılan tüm vatandaşlara da Mustafakemalpaşa Belediyesi tarafından yayına hazırlanan Mehmet Akif Ersoy’un ‘Safahat’ adlı şiir kitabı ücretsiz olarak dağıldı.

.

.