MBT sezonun ikinci oyunuyla sahne aldı

19-02-2010 Belediyesi Bölge Tiyatrosu Tarık Buğra’nın kaleme aldığı “Ayakta Durmak İstiyorum” adlı oyunuyla sahne aldı. Kazım Barış Çokan Kültür Merkezi’nde sahnelenen oyuna

MBT sezonun ikinci oyunuyla sahne aldı

Mustafakemalpaşa Belediyesi Bölge Tiyatrosu Tarık Buğra’nın kaleme aldığı “Ayakta Durmak İstiyorum” adlı oyunuyla sahne aldı.

Kazım Barış Çokan Kültür Merkezi’nde sahnelenen oyuna İlçe Kaymakamı Kazım Karabulut, Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Başkan Yardımcıları Ayhan Dadak, Galip Çakmakçı, Mustafa Eren, meclis üyeleri ve çok sayıda davetli ile vatandaşlar katıldı.

Serkan Gürses, Derya İpek, Mustafa Arıkan, Muhammet Selvi, Zafer Uğur, B.Seçkin Kaymaz, Bahar Özgün, Hanife Nur Yolcu, Merve Altuntaş, Osman Seras, Eylem Bulur, Umut Sert, Gökhan Türker, Duygu Küçük, Elif Külçe, Özgür Boz, Celal Dalkılınç, İlke Antep, Merve Çiçek, Tansu Şahin ve Eda Ata’nın rol aldığı oyunda Macar ihtilalindeki bir olay anlatıldı. Oyuna adını veren bölümde ise kendilerine başkaldıran Macar gençlerini bir odaya hapseden Ruslar, onlardan oturmalarını ister. Macar gençleri bütün uyarılara ve baskılara rağmen oturmaz. Her türlü tehdide rağmen ayakta durmakta ısrar eder ve “ Otur!” emrine karşılık “ AYAKTA DURMAK İSTİYORUM” der. Bu cümle oyunun da adı olur.

Mustafakemalpaşa Belediyesi Bölge Tiyatrosu Gençlik Grubu tarafından sahnelenen oyun, seyirci tarafından da büyük ilgi gördü. Geceye katılan davetliler Mustafakemalpaşa’da kültür adına yapılan etkinliklerden bir hayli memnun olduklarını dile getirerek, bu tür organizasyonların her zaman devam etmesini istediklerini belirtti. Oyunun sonunda Kaymakam Kazım Karabulut ve Belediye Başkanı Sadi Kurtulan oyuncuları tebrik ederek çiçek takdim etti.