Geri Dön

Marmara Belediyeler Birliği Toplantısı Bursa’da başladı

11-01-2011 Marmara bölgesinde 12 ilden 235 belediyenin üyesi olduğu Marmara Belediyeler Birliği tarafından düzenlenen 2010 yılı değerlendirme ve 2011 yılı planlama

Marmara Belediyeler Birliği Toplantısı Bursa’da başladı

11-01-2011 Marmara bölgesinde 12 ilden 235 belediyenin üyesi olduğu Marmara Belediyeler Birliği tarafından düzenlenen 2010 yılı değerlendirme ve 2011 yılı planlama

     Marmara bölgesinde 12 ilden 235 belediyenin üyesi olduğu Marmara Belediyeler Birliği tarafından düzenlenen 2010 yılı değerlendirme ve 2011 yılı planlama toplantısı Bursa’da başladı. Toplantıya Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan da katıldı.  
  
     Marmara Belediyeler Birliği bünyesinde geçtiğimiz yıl yapılan çalışmaların değerlendirileceği ve 2011 yılının planlamasının yapılacağı toplantı, Kervansaray Termal Otel’de düzenlenen açılış töreni ile başladı. Turkcell’in sporluğunda yapılan ve 130’a yakın belediye başkanının katıldığı toplantının açılışında konuşan Marmara Belediyeler Birliği ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, kısa sürede özellikle eğitim konusunda referans alınan bir birlik haline geldiklerinin altını çizdi.
Belediyeciliğin dayandığı temel evrensel değerin demokrasi olduğunu ifade eden Başkan Altepe, demokrasinin özünün ise katılım, birlik ve beraberlik olduğunu vurguladı. Başarının ancak ‘birlik ruhu’ ile gerçekleştirilebileceği inancıyla 36 yıl önce Marmara Belediyeler Birliği’nin kurulduğunu hatırlatan Başkan Altepe, özellikle geride bıraktıkları iki yıl içinde bölgede, yurt içinde ve yurt dışında çok önemli başarılara imza attıklarını kaydetti. Birliğin NALAS’ın ardından, Türk Dünyası Belediyeler Birliği, İslam Başkentleri ve Kentleri Teşkilatı ve Arap Kentleri Birliği’ne üye olduğunu, Asya Belediye Başkanları Forumu’nun kuruluşuna da aktif bir şekilde katıldığını ifade eden Başkan Altepe, Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi’ne üyelik sürecinin ise devam ettiğini hatırlattı.
 
     BELEDİYECİLİK EĞİTİMİN MERKEZİ
     Marmara Belediyeler Birliği’nin, bugün belediyecilik eğitimi açısından en büyük kurumlardan biri haline geldiğini kaydeden Başkan Altepe, “2010 yılı sonu itibarı ile düzenlediğimiz 307 ayrı programda 16 binden fazla belediye çalışanına, 95 farklı konuda eğitim verdik. Bölge içinde ve bölge dışında, onlarca kurumla işbirliği halinde yapılan eğitimler, ülkemizde belediyeciliğin gelişmesine büyük katkılar sağlamaktadır. Türkiye’nin en büyük ihtisas kütüphanelerinden birini İstanbul’da kurmakta olduğumuzu ve önümüzdeki ay resmî açılışını yapacağımızı da belirtmek isterim. Kütüphane, aynı zamanda ‘belediyecilik araştırmaları merkezi’ olarak faaliyet gösterecek. 2010 yılında çevre koruma, özürlülük, gıda güvenliği, mimari, kurban kesimi ve hijyeni, teftiş ve iç denetim konularını içeren 8 farklı kitap bastık ve bütün üye belediyelerimize dağıttık. 2011 yılında başta afet yönetimi, belediyecilik mevzuatı, proje yönetimi ve kültür olmak üzere 12 farklı konuda kitap basarak yine üye belediyelerimize ücretsiz olarak dağıtacağız” diye konuştu.
     Toplantıda söz alan Bursa Vali Vekili Hüseyin Demirciler de kentleri geleceğe taşıyacak yatırımları hayata geçirirken, kent kimliğinin muhafaza edilmesinin de büyük önem taşıdığına dikkat çekti.


.


.

.