Mahalle kültürü Uğur Böcekleri ile yaşatılıyor

21-11-2013 Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Uğur Böceği Kültür Merkezleri’nin vatandaşlara mesleki ve sosyal alanlarda beceri kazandırmanın dışında mahalle kültürünü yaşatarak, komşuluk

Mahalle kültürü Uğur Böcekleri ile yaşatılıyor

Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Uğur Böceği Kültür Merkezleri’nin vatandaşlara mesleki ve sosyal alanlarda beceri kazandırmanın dışında mahalle kültürünü yaşatarak, komşuluk ilişkilerinin güçlendirilmesine de büyük katkılar sağladığını söyledi. Hamidiye Mahallesi’ndeki Uğur Böceği Kültür Merkezi şubesini ziyaret eden Başkan Sadi Kurtulan, kursiyerlerle kahvaltıda bir araya geldi. Çalışmalar hakkında bilgiler alan Başkan Kurtulan, vatandaşların istekleri doğrultusunda yeni şubeler açarak, eğitim yelpazesini genişleteceklerini belirtti. 2009 yılında kurulan ve 11 şubede faaliyet gösteren Uğur Böceği Kültür Merkezleri’ndeki kurslara bugüne kadar binlerce vatandaşın katıldığını dile getiren Belediye Başkanı Sadi Kurtulan; “ Böylesi hizmetlerde eğitim için, öğrenmek için gönüllülük esastır. Gönüllü vatandaşlarımızın desteği ve ilgisiyle bu merkezler artık birer okul oldu. 4 yıldır çığ gibi büyüyen merkezlerimiz aynı mahallede yaşayan insanları birbirine bağlarken,  komşuluk ilişkilerini yaygınlaştırdı. Birlikte öğrenmeyi ve birlikte üretmeyi hedef kıldı.  Özellikle kadınlarımızın çalışmaları bu merkezleri ayakta tuttu ve bugüne taşıdı. Uğur Böceği kursları, nitelikli insan yetiştirerek önemli çalışmalara imzasını atmaya devam edecektir. Mustafakemalpaşa’ya bu güzellikleri katan Uğur Böceği Kültür Merkezi eğitmenlerine, kursiyerlerine ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi. Başkan Kurtulan, ziyarette Uğur Böceği kursiyerleri ile bir süre sohbet etti.