Maden Ocağında patlama

11-12-2009 28 km. uzaklıkta Bükköy yakınlarında bulunan Bükköy Madencilik’e ait kömür ocağında dün akşam 20:30 sıralarında metan gazı sıkışmasına bağlı olarak

Maden Ocağında patlama

İlçemize 28 km. uzaklıkta Bükköy yakınlarında bulunan Bükköy Madencilik’e ait kömür ocağında dün akşam 20:30 sıralarında metan gazı sıkışmasına bağlı olarak grizu patlaması yaşandı.

İlk belirlemelere göre gece vardiyasında çalışan 32 işçiden 19’u göçük altında kalırken, 5 işçi zehirlenerek hastaneye kaldırıldı.

Patlamadan sonra bölgeye jandarma, Bursa Büyükşehir Belediyesi Sivil Savunma ve AKUT Bursa Şubesi’nden ekiplerle ambulanslar sevk edildi. İlçe Kaymakamı Kazım Karabulut, Belediye Başkanı Sadi Kurtulan ve Garnizon Komutanı Murat Gürdal olay yerine giderek çalışmalar hakkında bilgiler aldı. Mustafakemalpaşa Belediyesi olarak tüm ekipman ve personelle birlikte olay yerinde bulunan Başkan Sadi Kurtulan çalışmalarla ilgili olarak gerekli tüm işlemlerin yapıldığı bilgisini verdi. Arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği bölgede bu akşam göçük altında kalan işçilere ulaşılarak kesin neticenin ortaya çıkacağı bildirilmekte.