Kutlu Doğum Haftası kutlandı

13-04-2015 Belediyesi ve Mustafakemalpaşa Müftülüğü’nün organizasyonuyla Peygamber Efendimizin (S.A.V.) kutlu doğumunun 1444. yılı konferans ve musiki konseri ile kutlandı. Kutlu Doğum

Kutlu Doğum Haftası kutlandı

Mustafakemalpaşa Belediyesi ve Mustafakemalpaşa Müftülüğü’nün organizasyonuyla Peygamber Efendimizin (S.A.V.) kutlu doğumunun 1444. yılı konferans ve musiki konseri ile kutlandı. Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen etkinliğe; Belediye Başkan Yardımcısı Enver Erdoğan, Müftü Musa Uzun, belediye meclis üyeleri, daire amirleri, siyasi parti ve sivil toplum teşkilatlarının temsilcileri ile birlikte vatandaşlar katıldı. Programın açılışında konuşan Müftü Musa Uzun, Peygamberimizin insanlığa kattığı güzellikleri iyi anlamanın ve anlatmanın mutluluğun anahtarı olduğunu söyledi. Etkinliğe konuşmacı olarak katılan Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü Yaygın Din Eğitim Daire Başkanı Bünyamin Albayrak ise ‘Hz. Peygamberin Birlikte Yaşama Ahlakı ve Hukuku’ konulu bir konferans verdi. Peygamberin tevhit ilkesi gereğince inanç ve ibadet birliğini sağlayarak Müslümanlara asil bir ruh kazandırdığını söyleyen Albayrak, birlikte yaşamanın tek yolunun Allah için birbirimizi sevmekten geçtiğini belirtti. ‘Sevgiyi yaymalıyız’ Bünyamin Albayrak; “ Peygamberimiz bir hadisi şerifin de ‘ Allah’a yemin ederim ki sizler iman etmedikçe cennete giremezsiniz. Birbirinizi sevmedikçe de iman etmiş olmazsınız. Yaptığınız takdirde birbirinizi seveceğiniz bir şey söyleyeyim mi? Aranızda selamı yayınız!’ buyurmuştur. O, örnek hayatıyla Müslümanların sosyal hayatında birliği sağlamıştır. Rahmet, sevgi, hoşgörü ve adalet gibi erdemleri kişiliğinde toplamış olan Peygamber Efendimiz, hayatı boyunca insanları doğruluğa, sevgiye ve iyiliğe teşvik etmiştir. Bizim öncelikle sevgiyi ailede kurmamız gerekiyor. Müslüman toplumların aile değerleri mutlaka korunmalı, bu birliği yok edecek olumsuzluklara geçit vermemeliyiz. İnsanlarla iletişim kanallarını her zaman açık tutmalı, yüce Peygamberin yolundan gitmeliyiz” dedi. ‘Gül kokulu konser’ Etkinlikte sahne alan Bursa Geleneksel Türk Müziği Korosu da bu özel gece de ‘Musiki İkliminde Gül’ temalı bir konser verdi. Musiki Topluluğu, ilahi, kaside ve şarkılardan oluşan konseriyle büyük beğeni kazandı. Konserin ardından koro üyelerine çiçek takdim eden Belediye Başkan Yardımcısı Enver Erdoğan, Yaygın Din Eğitim Daire Başkanı Bünyamin Albayrak ve Bursa Musiki Korosu’na teşekkür etti. Kutlu Doğum etkinlikleri hafta boyunca; kermes, kan bağış kampanyası, mehter takımı yürüyüşü ve mevlid-i şerif programlarıyla devam edecek.