Kurtuluşun 93. yılı

14-09-2015 düşman işgalinden kurtuluşunun 93. yıl dönümü törenlerle kutlandı. Şeyh Müftü Cami'nde şehitler için okutulan mevlidi şerif programıyla başlayan etkinliklerdeki ilk tören

Kurtuluşun 93. yılı

Mustafakemalpaşa’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 93. yıl dönümü törenlerle kutlandı. Şeyh Müftü Cami'nde şehitler için okutulan mevlidi şerif programıyla başlayan etkinliklerdeki ilk tören Heykel Meydanı'nda yapıldı. Türkiye'de bölücü terör örgütüyle mücadelede verilen şehitler nedeniyle sade tutulan törene; Kaymakam Mustafa Masatlı, Jandarma Komutan Vekilli Binbaşı Mustafa Er, Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Mehmet Böberci, Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Uzun, belediye meclis üyeleri, daire amirleri, siyasi parti ve sivil toplum teşkilatlarının temsilcileri ile birlikte gaziler ve vatandaşlar katıldı. Törende, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Atatürk Anıtı’na çelenk sunan Belediye Başkanı Sadi Kurtulan,  bu toprağı vatan yapan şehitleri asla unutmadan Türkiye'yi muasır medeniyetler seviyesine ulaştırma gayreti içinde olduklarını söyledi.   'Ülkemizi ve ideallerimizi savunacağız'   Başkan Kurtulan, işgalden kurtuluşun yıl dönümünde verdiği mesajda; “ Tarih bir milletin hafızasıdır. Geçmişin fedakarlıkları, verilen mücadeleleri kurtuluşun 93. yılında tekrar gözümüzün önüne geliyor. Nene Hatun'lardan, Seyit Onbaşı'lara, Şahin Bey'lerden, Yüzbaşı Sabri Bey'lere kadar binlerce kahramanın yaktığı hürriyet ateşi, kökü dışarıda olan hain şebekelere karşı  bize bugünde güç veriyor. Türkiye düşmanlarına karşı birlik ve beraberliğimizi koruyarak, ülkemizi ve ideallerimizi daha güçlü bir şekilde savunmaya devam edeceğimizden hiç kimsenin şüphesi olmasın. Geçmişin güzelliklerini geleceğe taşıyarak bu kültür coğrafyasında yaşatacağız. Cumhuriyetimiz 100. yılında her yönden daha da gelişmiş olacaktır. Türkiye'nin güçlü ve büyük bir ülke olması için her şeyini ortaya koyan, bağımsızlık mücadelemizin Önderi Büyük Atatürk’ü, Anadolu’yu karış karış dolaşarak bağımsızlık mücadelemizi yöneten komutanlarımızı, vatanın ve milletin özgürlüğü uğruna canlarını feda etmekten çekinmemiş şehit ve gazi Mehmetçiklerimizi minnet ve rahmetle anıyorum” dedi. Mustafakemalpaşa Şehitliği'nde yapılan törende ise öğrenciler tarafından şiirler okunarak, şehitler için dualar edildi.