Geri Dön

Kurtuluşa koştular

19-09-2010  Mustafakemalpaşa’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 88. yıl dönümü nedeniyle yapılan kutlama etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen ‘Kurtuluş Koşusu’ renkli görüntülere sahne oldu.        

Kurtuluşa koştular

19-09-2010  Mustafakemalpaşa’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 88. yıl dönümü nedeniyle yapılan kutlama etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen ‘Kurtuluş Koşusu’ renkli görüntülere sahne oldu.        

         Mustafakemalpaşa’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 88. yıl dönümü nedeniyle yapılan kutlama etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen ‘Kurtuluş Koşusu’ renkli görüntülere sahne oldu.
 
      14 Eylül Kurtuluş Bayramı etkinlikleri kapsamında yapılan koşuya Bursa ve çevre bölgelerden 2’si bayan toplam 43 sporcu katıldı. Atletler, saat 10.00’da Terminalden başlayan ve Cumhurluk Alanı Heykel Meydanı’nda son bulan yarış için kıyasıya mücadele etti. Gençlerle, ihtiyar delikanlıları buluşturan ve renkli görüntülere sahne olan ‘Kurtuluş Koşusu’nu, bitiş çizgisini en yakın rakibinden iki dakika önce geçen Trabzon Karşıyaka Kulübü’nden Umut Çavuşoğlu kazandı.
      Koşuda diğer derecelerin sahipleri ise Bursa Masterler Atletizm Kulübü’nün koşucuları oldu. İkinci sırayı Şener Şahin alırken, üçüncülüğü Nazmi Bahar ve dördüncülüğü ise Aslan Koz elde etti.
      Bayanlar kategorisinde ise birinciliği yarışa Balıkesir’den katılan 16 yaşındaki Tuğçe Yavuz kazanırken, ikinci sırayı da Bursa’dan 55 yaşındaki Azize Mutlu aldı.
     ‘Kurtuluş Koşusu’ sonrası Cumhurluk Alanı’nda düzenlenen ödül töreninde tüm sporculara teşekkür eden Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, önümüzdeki yıllarda daha geniş katımlı koşu etkinlikleri yapacaklarını dile getirdi. Başkan Kurtulan, “Böylesine anlamlı bir güne yaptığınız mücadele ile renk kattınız. Katılan tüm sporcuları kutluyorum ve başarıların devamını diliyorum” dedi.
     ‘Kurtuluş Koşusu’nda dereceye giren atletlere Başkan Sadi Kurtulan, Gençlik ve Spor Müdürü Emin Turan ve AK Parti İlçe Teşkilatı Başkan Yardımcısı Atilla Taşören tarafından kupa ve madalyaları verildi. Başkan kurtulan ayrıca katılan tüm sporculara Mustafakemalpaşa ile ilgili kitaplar hediye etti.



.