Kurtuluş’un 91. yılı kutlanıyor

10-09-2013 düşman işgalinden kurtuluşunun 91. yıl dönümü çeşitli etkinliklerle kutlanacak. Mustafakemalpaşa Belediyesi’nin düzenlediği Kurtuluş Haftası, bu yıl renkli ve coşkulu kutlamalara sahne

Kurtuluş’un 91. yılı kutlanıyor

Mustafakemalpaşa’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 91. yıl dönümü çeşitli etkinliklerle kutlanacak. Mustafakemalpaşa Belediyesi’nin düzenlediği Kurtuluş Haftası, bu yıl renkli ve coşkulu kutlamalara sahne olacak. 10 gün sürecek etkinlikler, 12 Eylül 2013 Perşembe günü saat 20.00’da Adnan Menderes Meydanı’nda havai fişek gösterileri eşliğinde Belediye Mehter Takımı konseri ve Balkan Ülkeleri Halk Oyunları ekiplerinin yöresel danslarıyla başlayacak. 13 Eylül 2013 Cuma günü ise Hamzabey Camii’nde saat 20.15’de şehitler için mevlid-i şerif okutulacak.   Tümbüldek’te şiir resitali   Kurtuluş coşkusunu ateşi, 14 Eylül 2013 Cumartesi günü saat 09.30’da Şehitlik ziyareti ile yanacak. Kutlamalar kapsamında Uğur Böceği Kültür Merkezi sergi açılışı yapılarak, sanatçıların atölye çalışmaları ve satranç turnuvası start alacak. Bursa-Balıkesir Karayolu’nda Mustafakemalpaşa Tatlısı ikramının yapılacağı kutlamalarda daha sonra Etibank-Heykel Meydanı arasında protokol ve halkın katılımıyla kortej yürüyüşü gerçekleştirilecek. Mustafakemalpaşa Dağcılık Kulübü tarafından yapılacak etkinlikte de Suuçtu Şelalesi’ne ‘Kurtuluş Tırmanışı’ gerçekleştirilecek. Etkinliklerin bir sonraki adresi ise saat 17.30’da TSO Konferans Salonu olacak. Türk şiirinin tanınmış şairlerinin katılacağı ‘Sezai Karakoç’un Düşünce Sistemi’ konulu panelin ardından saat 20.30’da Tümbüldek Kaplıcaları Mesire Alanı, ‘ 3. Suuçtu-Tümbüldek Şiir Akşamı’nda şiire gönül verenlere ev sahipliği yapacak.   Atletler kurtuluş için koşacak   91. yıl şenlikleri 15 Eylül 2013 Pazar günü saat 09.00’da yerli ve yabancı atletlerin katılacağı ‘2. Suuçtu- Tümbüldek Yol Koşusu’ ile devam edecek. Şiir resitalinin ikinci gününde TSO Konferans Salonu’nda saat 10.30’da ‘Sezai Karakoç’un Şiir Anlayışı’ konulu panel-forum gerçekleştirilecek. Saat 17.00’da ise Uğur Böcekleri Kültür Merkezi’nin ödül ve sertifika töreni yapılacak.   İz bırakanlar unutulmadı   Mustafakemalpaşa’nın tarihi ve kültürel birikimine değer katanlar kurtuluşun 91. yılında unutulmadı. Mustafakemalpaşa’da yetişen devlet adamlarından, ilim ve fikir adamlarına, milli mücadelede iz bırakanlardan diğer önemli şahsiyetlere kadar pek çok değerli isim, alanlarında uzman akademisyenlerin katılacağı ‘ Mustafakemalpaşa’da İz Bırakanlar Sempozyumu’ ile tanıtılacak. 2 gün sürecek bilgi şöleni, 20-21 Eylül 2013 tarihlerinde TSO Konferans Salonu’nda yapılacak. 18 Eylül 2013 Çarşamba günü saat 14.00’da Belediye Düğün Salonu’nda tarih araştırmacısı Halit Ersöz’de lise öğrencilerine yönelik ‘Milli Mücadele’de Mustafakemalpaşa’ konulu bir konferans verecek.   Kurtuluş şenlik havasında geçecek   Kurtuluş Haftası etkinlikleri kapsamında; 17 Eylül 2013 Salı günü saat 20.00’da Grup Tutku ve Karadenizliler Derneği Halk Oyunları Ekibi, 18 Eylül 2013 Çarşamba günü saat 20.00’da Grup Anıl ve Rumeliler Derneği Halk Oyunları Ekibi, 19 Eylül 2013 Perşembe günü saat 20.00’da Mustafakemalpaşa Belediye Türk Müziği Korosu, 20 Eylül Cuma günü saat 20.00’da Bursa Büyükşehir Belediyesi Bandosu, gösterileriyle Adnan Menderes Meydanı’nda vatandaşlarla buluşacak.