Geri Dön

Kurtuluş Günü’nde renkli etkinlikler

11-09-2012 Mustafakemalpaşa’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 90. yıl dönümü, çeşitli etkinliklerle kutlanacak.      Mustafakemalpaşa Belediyesi’nin düzenlediği kurtuluş programı, bu yıl renkli ve

Kurtuluş Günü’nde renkli etkinlikler

11-09-2012 Mustafakemalpaşa’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 90. yıl dönümü, çeşitli etkinliklerle kutlanacak.      Mustafakemalpaşa Belediyesi’nin düzenlediği kurtuluş programı, bu yıl renkli ve

     Mustafakemalpaşa’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 90. yıl dönümü, çeşitli etkinliklerle kutlanacak.
     Mustafakemalpaşa Belediyesi’nin düzenlediği kurtuluş programı, bu yıl renkli ve coşkulu etkinliklere sahne olacak.
     4 gün sürecek kutlama etkinlikleri, 13 Eylül Perşembe günü Hamzabey Camii’nde şehitler için okutulacak mevlid-i şerif programı ile başlayacak. Aynı gün saat 21.30’da Debboy Bayırı’nda havai fişek gösterileri gerçekleştirilecek, sonrasında ise Belediye Mehter Takımı Adnan Menderes Meydanı’nda sahne alacak.
     Kurtuluş coşkusu, 14 Eylül Cuma günü saat 09.30’da Şehitlik ziyareti ile başlayacak.
Kutlama etkinlikleri kapsamında, Mustafakemalpaşa Fotoğrafları ve Ağaca Hayat Veren Adam; Cengiz Dönmez Sergileri, Belediye Hizmet Binası’nda ziyarete açılacak.
     Saat 11.30’daki programda ise Uludağ Üniversitesi Atatürk İlke ve İnkılâpları Tarihi Bölümü’nden Gürhan Korkmaz, Ticaret ve Sanayi Odası Salonu’nda vereceği konferansta ‘Milli Mücadele’de Mustafakemalpaşa’yı anlatacak.
     Bursa-Balıkesir Karayolu’nda Mustafakemalpaşa Tatlısı ikramının yapılacağı kutlamalarda daha sonra Etibank-Heykel Meydanı arasında protokol ve halkın katılımıyla kortej yürüyüşü gerçekleştirilecek.
 
     Şiir resitali
 
     Etkinliklerin bir sonraki adresi ise Tümbüldek Kaplıcaları Mesire Yeri olacak.
Türk şiirinin tanınmış şairlerinin katılacağı ‘Yerel Yönetimler ve Şiir’ konulu panel-forumun ardından saat 20.30’da yapılacak olan ‘ 2. Suuçtu-Tümbüldek Şiir Akşamı’nda mısraların coşkusu şiire gönül verenlerle buluşacak.
     Mustafakemalpaşa’nın 90. kurtuluş yıl dönümü etkinlikleri 15 Eylül Cumartesi günü akşamı Adnan Menderes Meydanı’nda Bursa Büyükşehir Belediyesi Kılıç-Kalkan Ekibi ve Halk Müziği Korosu’nun konseri ile devam edecek.
     Etkinlikler, 16 Eylül Pazar günü Bursa Wushu İl Temsilciliği’nin Kapalı Spor Salonu’nda düzenleyeceği Wushu Kurtuluş Kupası müsabakaları ile sona erecek.
 
.