Kurtuluş coşkusu 92. yılında

15-09-2014 düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yıl dönümü, coşkuyla kutlandı. Heykel Meydanı’nda düzenlenen törene; Mustafakemalpaşa Kaymakam Vekili Ahmet Yurtseven, Belediye Başkanı Sadi

Kurtuluş coşkusu 92. yılında

Mustafakemalpaşa’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yıl dönümü, coşkuyla kutlandı. Heykel Meydanı’nda düzenlenen törene; Mustafakemalpaşa Kaymakam Vekili Ahmet Yurtseven, Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Jandarma Komutan Vekili Üsteğmen Cihan Sürücüoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Uzun, belediye meclis üyeleri, daire amirleri, siyasi parti ve sivil toplum teşkilatlarının temsilcileri ile birlikte gaziler ve vatandaşlar katıldı.   ‘Kurtuluş ruhunu birlikte taçlandıracağız’   Törende, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Atatürk Anıtı’na çelenk sunan Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, büyük fedakârlıklarla kazanılan kurtuluşun, Cumhuriyet’in 100. yılına ilerlerken ekonomide, ticarette, sporda, sanatta ve kültürde taçlandırılacağını söyledi. Başkan Kurtulan, işgalden kurtuluşun yıl dönümünde verdiği mesajda; “ 92 yıl önce Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti’nin, Samsun, Sivas, Amasya ve Erzurum’da başlattığı istiklal ve hürriyet savaşı, Mustafakemalpaşa’da da yüce bir ruha bürünmüştür. Tek vücut ve aynı kalple zafere inanan aziz milletimiz, 14 Eylül 1922 tarihinde bizlere bu bayramı bırakmıştır. Geçmişi unutmadan, engin tarih şuurunu geleceğe taşımak hepimizin ortak idealidir. Cumhuriyetimiz 100. yılında her yönden daha da gelişmiş olacaktır. Ülkemizin güçlü ve büyük bir ülke olması için her şeyini ortaya koyan, bağımsızlık mücadelemizin Önderi Büyük Atatürk’ü, Anadolu’yu karış karış dolaşarak bağımsızlık mücadelemizi yöneten komutanlarımızı, vatanın ve milletin özgürlüğü uğruna canlarını feda etmekten çekinmemiş şehit ve gazi Mehmetçiklerimizi minnet ve rahmetle anıyorum” dedi. Protokol, Şehitlik ziyaretinde okunan dua ve şiirlerin ardından Suuçtu-Tümbüldek Yol Koşusu’nda dereceye giren atletlere Adnan Menderes Meydanı’nda düzenlenen törende ödüllerini verdi.   Yolculara tatlı ikramı   Mustafakemalpaşa Belediyesi tarafından bu yılda Bursa-İzmir Karayolu’ndan geçen yolculara Mustafakemalpaşa Tatlısı ikram edildi. 14 Eylül Kurtuluş Bayramı etkinlikleri çerçevesinde gerçekleştirilen ve eski bir gelenek olan tatlı dağıtımında, yoldan geçen araçlar trafik ekipleri yardımıyla durduruldu. Başkan Sadi Kurtulan, tüm yolculara tatlı ikramında bulundu. Verilen ikramdan oldukça memnun kaldıklarını belirten yolcular, Mustafakemalpaşa’nın kurtuluşunu da kutladı. Etkinlikte, 4 bin adet Mustafakemalpaşa Tatlısı dağıldı.