Geri Dön

Kurtulan: Engelliler bana emanet

03-12-2010 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Mustafakemalpaşa Engelliler Derneği Başkanı Gökmen Sezgin, yönetim kurulu üyeleri ve

Kurtulan: Engelliler bana emanet

03-12-2010 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Mustafakemalpaşa Engelliler Derneği Başkanı Gökmen Sezgin, yönetim kurulu üyeleri ve

     3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Mustafakemalpaşa Engelliler Derneği Başkanı Gökmen Sezgin, yönetim kurulu üyeleri ve engelli vatandaşları ağırladı. Başkan Kurtulan engelli vatandaşların ‘Nikah Şekeri Üretme Kursu’ ile kendi ayakları üzerinde duracaklarını söyledi.
     Belediye Başkanı Sadi Kurtulan’ın kabul töreninde, Mustafakemalpaşa Engelliler Derneği Başkanı Gökmen Sezgin, Yönetim kurulu üyeleri ve dernek üyelerinin yanı sıra Başkan Yardımcısı Sevgisun Gizli, Yerel Gündem 21 Genel Sekreteri Nuray Laçiner, Kültür ve Sosyal İşleri Müdürü M. Muzaffer Ceylan da hazır bulundu.
     Belediye Başkanı Sadi Kurtulan ziyarette, Mustafakemalpaşa Belediyesi olarak engelli vatandaşlarla ilgili hazırlanan projeyi anlattı. Başkan Kurtulan yaptığı açıklamada, “Üretmek insan hayatına bir şeyler katmaktır. Arkanda hatırlanabilir bir şeyler bırakmak çok önemlidir. Biz Türk milleti olarak gücümüzü ailemize olan bağlılığımızdan almaktayız. Bu ilçede özürlülerin hepsi bana emanettir” dedi.
     Engelin insanın beyninde olduğunu kaydeden kurtulan, Belediye olarak engelli vatandaşlar için yeni bir proje başlattıklarını belirterek şunları söyledi:
     “Mustafakemalpaşa Belediyesi bünyesinde bulunan ve Avrupa Birliği hibelerinden en iyi derecede yararlanılmak için yakın zamanda kurulan AB Dış İlişkiler ve Koordinasyon Merkezimizin yoğun bir şekilde çalışarak hazırladığı projelerdin bugün meyvelerini almaya başlıyoruz. Engelli vatandaşlarımıza yönelik hazırlanarak, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Başkanlığı’na (Ulusal Ajans) sunuldu. ‘Farkında mısınız?’ ‘Are You Aware?’ adıyla hazırlanan Eylem 1.2 Gençlik Hareketleri Projesi’nin Gençlik Programı     Başkanlığı’ndan gelen olur yazısı ile kabul edildiğini öğrenmiş bulunmaktayız. Bu çerçevede projemize 5.200.00 Euro bir hibe sağlanmıştır. Proje kapsamında Engellilere ve ailelere verilecek rehabilitasyon ve seminerler, mesleki eğitim ve sosyal aktiviteler ile bu sorunları aşmak ve en az bunlar kadar önemli olan ‘Nikah Şekeri Üretme Kursu’ ile de kendi gelirlerini kazabilme, kendi ayakları üzerinde durabilme becerisini kazandıracağız.
     Mustafakemalpaşa Engelliler Derneği’nde kayıtlı vatandaşlarımız arasından Ayşe Hız, Nurcan Bulut, Mine Korkmaz, Gülçin Şenyavuz, Hande Bayhan, Mehmet Dağhan, Ersan Ertan, Serhat Pala, Ceyhun Sargın ve Ali Gabran belirlenmiştir. Yakın zamanda alacakları eğitimler sonucu hazırlayacakları nikah şekerlerinin satışıyla kendi geçimlerini sağlayarak daha da aktif olmanın mutluluğunu yaşayacaklarına inanıyorum. 3 Aralık Engelliler Günü’nü kutluyor ve diğer engelli vatandaşlarımız için de başka projeler hazırlıyoruz. En yakın zamanda onları da açıklayacağız.”
      Mustafakemalpaşa Engelliler Derneği Başkanı Gökmen Sezgin de, “Engellilerin 4 duvar arasından kurtulması için bu tür projeler çok önemlidir. Bizler bu tür projelerin devamını bekliyoruz. Engellilerin de rahat bir şekilde yaşayabileceği modern b.ir şehir istiyoruz. Bu konuda gerekli adımları atan Başkanımız Sadi Kurtulan’a çok teşekkür ediyoruz” dedi.


.