Geri Dön

Kurtulan “ Kalplerimiz bir atıyor”

16-08-2011 Bir Sırp askeri tarafından sırtından şehit edilen I. Murat Hüdavendigar Han, ölümünün 622. yılında Kosova’daki kabri başında anıldı. Törene; Başbakan

Kurtulan “ Kalplerimiz bir atıyor”

16-08-2011 Bir Sırp askeri tarafından sırtından şehit edilen I. Murat Hüdavendigar Han, ölümünün 622. yılında Kosova’daki kabri başında anıldı. Törene; Başbakan

    Bir Sırp askeri tarafından sırtından şehit edilen I. Murat Hüdavendigar Han, ölümünün 622. yılında Kosova’daki kabri başında anıldı. Törene; Başbakan Yardımcısı ve Hükümet sözcüsü Bülent Arınç’ın yanı sıra, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe,Ak Parti Bursa Milletvekili Önder Matlı, Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar , Meşhed-i Hüdavendigar Derneği Başkanı Muhabbet Ali Yıldırım ve Kosova’da yaşayan binlerce vatandaş katıldı.
     I. Murat Hüdavendigar’ın Kosova’nın Priştina şehrindeki kabri başında, Bursa’nın Osmangazi ve Kosova’nın Obiliç belediyeleri tarafından anma töreni düzenlendi. Bu yıl altıncısı düzenlenen törene Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe,Ak Parti Bursa Milletvekili Önder Matlı, Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Meşhed-i Hüdavendigar Derneği Başkanı Muhabbet Ali Yıldırım ve Kosova’da yaşayan binlerce vatandaş katıldı.
     Dualarla başlayan törende konuşan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Türkiye’nin Kosova’nın bağımsızlığını tanıyan ilk ülkelerden biri olduğunu ve bundan şeref duyduklarını söyleyerek, bundan sonra da Kosova’nın atacağı her adımda kendilerinin yanında olacaklarını belirtti. İki ülke arasındaki tarihten gelen ilişkilerin kopmadığını ve kopmayacağını belirten Arınç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere hükümet üyelerinden, Bursa’dan, kısacası Türkiye’den selamlar getirdiğini söyledi.
     Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan Kosova halkına ilçemizin selamını ilettiğini belirterek “ 622 yıl önce şehit düşen büyük devlet adamı, örnek insan, örnek yönetici ve örnek komutan 1. Murat Hüdavandigar’ı andığımız bugünde Kosova’da bulunmaktan dolayı gururluyuz. 600 yıllık ortak bir geçmişin insanları olarak birbirimize destek vermek ve böyle anlamlı günlerde bir araya gelmek mecburiyetindeyiz. Birlikte yaşama kültürümüz ecdadımızdan bize miras kaldı. Bunun en güzel örneklerini de Kosova’da gördük. Kilisenin, caminin, medresenin beraber yaşadığı bu coğrafyada sevginin, barışın, kardeşliğin ve işbirliğinin hakim olması için hep beraber çalışacağız” diyerek geçmişten bugünümüze birlik ve beraberlik mesajları verdi.

.