Küçük öğrenciden engellilere büyük destek

29-12-2011 Mustafakemalpaşa Belediyesi Yerel Gündem 21 Genel Sekreterliği tarafından yürütülen Plastik Kapak Toplama Kampanyası hızla büyüyor.      ‘Sen İstersen Ayaklanırım’ sloganıyla başlatılan

Küçük öğrenciden engellilere büyük destek

‘Sen İstersen Ayaklanırım’ sloganıyla başlatılan ve 1 yılı aşkın süredir engelli vatandaşlara umut olan sosyal sorumluluk kampanyasına yönelik destekler yılın son günlerinde de hız kesmedi.
     Öğretmen Davut İlköğretim Okulu 5. Sınıf öğrencisi Şerafettin Alparslan, 5 aydan beri topladığı 7 bin adet plastik kapağı Belediye Başkanı Sadi Kurtulan’a teslim etti.
     Dayısı Şevket Taban ile birlikte kendisini ziyaret eden 10 yaşındaki küçük öğrenciyi örnek davranışından dolayı tebrik eden Başkan Sadi Kurtulan; “  Kampanyamız, duyarlı vatandaşlarımız sayesinde çığ gibi büyürken, çocuklarımızın da desteği bizleri ayrıca mutlu ediyor. Ülke genelinde ses getiren kampanya ile birçok engelli vatandaşımız tekerlekli sandalyeye kavuştu. Amacımız zaten kapaklar ile toplumumuzdaki birlik-beraberliği ve yardımlaşmayı pekiştirmekti.Toplumdaki her birey engelli adayıdır, bunu unutmadan bu önemli kampanyaya destek vermeliyiz” dedi.
     Topladığı kapaklarla engellilere umut olan Şerafettin Alparslan ise kampanyayı basın aracılığı ile öğrendiğini belirterek; “ Sonrasında caddelerden, parklardan bu kapakları toplayarak projeye katkıda bulunmak istedim. Yaptığımız bu çalışmadan dolayı çok mutluyum. Herkesi bu kampanyaya destek olmaya çağırıyorum” diye konuştu.
     Kapakları teslim alan Başkan Kurtulan’da küçük öğrenciye; kitap ve ajanda hediye etti.

Ayrıca ellerinde plastik kapak bulunanların kapakları, Mustafakemalpaşa Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ile Yerel Gündem 21 Genel Sekreterliği’ne iletebilecekleri, bilgi aktarımı halinde kapakların adreslerinden teslim alınabileceği bildirildi.