Köylerde kırsal kalkınma hamlesi

07-03-2014 Belediye Başkanı ve AK Parti Belediye Başkan Adayı Sadi Kurtulan,  30 Mart Mahalli İdareler Seçimleri’nin ardından mahalleye dönüşecek olan 104

Köylerde kırsal kalkınma hamlesi

Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı ve AK Parti Belediye Başkan Adayı Sadi Kurtulan,  30 Mart Mahalli İdareler Seçimleri’nin ardından mahalleye dönüşecek olan 104 köyde büyük bir kalkınma hamlesi başlatacaklarını söyledi. Başkan Kurtulan; Sünlük, Muradiye Sarnıç, Dallıca, Kayabaşı, Bostandere, Kosova, Taşköprü ve Adaköy’ü ziyaret etti. Kıraathanelerde vatandaşlarla buluşarak, sıkıntıları dinleyen Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Büyükşehir Yasası’nın köyleri cazibe merkezi haline dönüştürecek bir adım olduğuna dikkat çekti.   ‘Büyükşehir ile birlikte fark yaratacağız’   Yasanın köylere yönelik hizmet potansiyelini arttırarak, istihdama katkı vereceğini belirten Başkan Kurtulan; “ 30 Mart’tan sonra Bursa’nın bütün ilçeleri Büyükşehir’e bağlanacak. Bu tarih bizim için bir milat. Mustafakemalpaşa’nın 104 köyü ve 6 beldesi de Bursa’nın birer mahallesi olacak. Büyükşehir’in geniş imkânları Mustafakemalpaşa Belediyesi ile birleşerek büyük bir hizmet hamlesi başlamış olacak. Bugüne kadar köylerimizin sorunlarına sağlıklı çözüm bulmak için imkânlar ölçüsünde çalışmalar yaptık.  Yeni dönemde yerel yönetimin hizmetleri daha da artacak. Hedefimiz, yeni mahallelerimizde refah içinde yaşanabilecek bir ortam oluşturmak. Köylerimizin alt ve üst yapısını tamamlayarak, su sorunu çözeceğiz. Yeni yolların açılmasından, tarım ve hayvancılığın geliştirmesine kadar ne gerekiyorsa Bursa Büyükşehir Belediyesi ile birlikte hareket edeceğiz” dedi.   ‘Milletimize hizmet sözümüz var’   Göreve geldiklerinden bu yana Mustafakemalpaşa’nın çağdaş kent kimliği kazanması için çalışmalar yürüttüklerini belirten Belediye Başkanı Sadi Kurtulan; “ Alt yapı sorununu çözmek en büyük hedefimiz. Yeni dönemde her türlü alt yapı sorununu sağlıklı bir şekilde çözüme kavuşturacağız. Adnan Menderes Meydanı gibi yeni yaşam alanları oluşturarak, sporda tesisleşmeyi arttıracağız.  Etibank karşında bulunan 60 dönümlük alanda her şeyi ile Mustafakemalpaşa’ya yakışan bir gençlik merkezini hayata geçireceğiz. Bunun projesini hazırladık ve Büyükşehir’le el ele vererek örnek bir yatırıma imza atacağız. Bizim kavgaya, hizipleşmeye ayıracak zamanımız yok. İnsanımızın mutluluğu için fikri olanı dinleriz, desteğimizi veririz. Bursa ve Mustafakemalpaşa birlik olduğu sürece, ayrım olmadan merkezdeki vatandaşımızda kazanacak, en uzak mahalledeki köylümüzde kazanacak.  Geçmişte yaptıklarımız var, gelecekte yapacaklarımız var. Yeni dönem için milletimize hizmet sözümüz var” dedi.