Kosova’nın bağımsızlık coşkusu Mustafakemalpaşa’da kutlanıyor

18-02-2013 Belediyesi, kardeş ülke Kosova Cumhuriyeti’nin bağımsızlığının yıldönümünü her yıl olduğu gibi bu yıl da özel bir programla kutlayacak. Balkan coğrafyası ile

Kosova’nın bağımsızlık coşkusu Mustafakemalpaşa’da kutlanıyor

Mustafakemalpaşa Belediyesi, kardeş ülke Kosova Cumhuriyeti’nin bağımsızlığının yıldönümünü her yıl olduğu gibi bu yıl da özel bir programla kutlayacak. Balkan coğrafyası ile kardeşlik bağlarını sosyal ve kültürel çalışmalarla güçlendiren Mustafakemalpaşa Belediyesi, bu yıl 5. yaşını kutlayacak olan Kosova Cumhuriyeti’nin bağımsızlık coşkusuna ortak olacak. Mustafakemalpaşa Belediyesi ve Mustafakemalpaşa Rumeli Halk Oyunları ve Kültür Derneği’nin ortaklaşa düzenleyeceği bağımsızlık gecesi, 21 Şubat 2013 Perşembe günü saat 19.30’da Belediye Düğün Salonu’nda gerçekleştirilecek. Gece de sahne alacak olan Mustafakemalpaşa Belediyesi Mehter Takımı, Rumeli Halk Oyunları Ekibi ve Rumeli Semih ve Ekibi, bağımsızlık coşkusuna gösteri ve şarkılarla renk katacak. Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Kosova’nın bağımsızlığının 5.yıl dönümünü kutladığı mesajında, Kosova ile Türkiye arasında yüzyıllara dayanan tarihsel kardeşlik bağlarının bugün ekonomik, eğitim, kültürel ve sosyal birçok alanda sürdüğünü dile getirdi.   ‘Kosova ile kader birlikteliğimiz var’   Kosova’nın bağımsızlık coşkusuna ortak olmaktan büyük mutluluk duyduklarını dile getiren Başkan Kurtulan; “ Balkan ülkeleri ile Türkiye yüzyıllara dayanan ortak bir mirasa sahip. Bu miras ve kader birlikteliği sayesinde bizler birbirimizi daha iyi anlamalı,  gönül köprülerini yeni atılımlarla ve daha güçlü bağlarla kurmalıyız.  Kosova halkı geçmişte çok büyük acılar yaşadı ve Türk halkı olarak kardeşlerimizin yaşadığı her acıyı derinden hissettik. Türkiye, bağımsızlığının ardından Kosova’yı tanıyan ilk ülkeler arasında yer aldı. Bundan sonra da Kosova’nın devlet yapısının güçlenmesi, komşularıyla ilişkilerinin geliştirilmesi, uluslararası alanda tanınması, dostluk ve kardeşlik bağlarının daha da güçlenmesi için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Kardeş ülke Kosova’nın bağımsızlığının 5. yılını hep birlikte kutlayacağımız programa, tüm vatandaşlarımızı davet ediyorum” dedi.