Geri Dön

Kosova’nın bağımsızlığı coşkuyla kutlandı

22-02-2012 Dünyanın en genç ülkelerinden biri olan Kosova Cumhuriyeti’nin bağımsızlığının 4. yıldönümü, Mustafakemalpaşa Belediyesi’nin düzenlediği coşkulu bir etkinlikle kutlandı. Renkli görüntülere sahne

Kosova’nın bağımsızlığı coşkuyla kutlandı

22-02-2012 Dünyanın en genç ülkelerinden biri olan Kosova Cumhuriyeti’nin bağımsızlığının 4. yıldönümü, Mustafakemalpaşa Belediyesi’nin düzenlediği coşkulu bir etkinlikle kutlandı. Renkli görüntülere sahne

     Dünyanın en genç ülkelerinden biri olan Kosova Cumhuriyeti’nin bağımsızlığının 4. yıldönümü, Mustafakemalpaşa Belediyesi’nin düzenlediği coşkulu bir etkinlikle kutlandı.
Renkli görüntülere sahne olan gecede Mustafakemalpaşa Belediyesi TSM Korosu ve Kosovalı ozanlar, türkülerini kardeşlik için söyledi.  
 
     Belediye Düğün Salonu’nda yapılan kutlama etkinliğine; Mustafakemalpaşa Kaymakamı Kazım Karabulut, Belediye Başkanı Sadi Kurtulan ve eşi Necibe Kurtulan, Belediye Başkan Yardımcıları Ayhan Dadak ve Mustafa Eren, belediye meclis üyeleri, Bursa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Necmettin Şenocak, 22. Dönem Milletvekili Niyazi Pakyürek, Çeltikçi Belde Başkanı İzzet Dede, Mustafakemalpaşa Milli Eğitim Müdürü Abdulgani Artan, Yıldırım Milli Eğitim Müdürü Sebahaddin Gencer, Mustafakemalpaşa Emniyet Müdürü Kemaleddin Akbaba, Kosova Üsküp Dernek Başkanı Recep Gündüz, Mustafakemalpaşa Rumeliler Derneği Başkanı Necip Şen, Kamenice Belediye Başkanı Shaip Surdulli, Kamenice Belediye Meclis Başkanı Enver Mavrigi, Kamenice Belediye Meclis Üyeleri, Kamenice Milli Eğitim Müdürü Fahrije Kryeziu ve Kosovalı misafirlerin yanı sıra, Mustafakemalpaşa’da yaşayan Balkan göçmeni çok sayıda vatandaş katıldı.
 
     ‘Medeniyetimiz, sınırların ötesindedir’
 
     Gecede yaptığı konuşmada Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Kosova ile Türkiye arasında güçlü tarihsel bağların olduğunu söylerken, iki ülke arasında kurulan gönül köprülerinin daha da gelişeceğini belirtti. Başkan Kurtulan; “ Sayın Başbakan bizlere görev verirken, bizim yalnızca Bursa ve ilçelerinin değil aynı zamanda Balkan coğrafyasının da belediye başkanları olduğumuzu söylemiş, oradaki kardeşlerimize sahip çıkmamızı özellikle istemiştir. Bizim kültürümüz, medeniyetimiz sınırların çok ötesindedir. Bunu da Türkiye’de en iyi gerçekleştiren şehir Bursa’dır. Balkan coğrafyası ile Anadolu’yu projeleriyle bir araya getiren başta Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’ye ve bu yolda emek veren değerli insanlara teşekkür ediyorum. Kosova ile sarsılmaz bağlarımız ve ilişkilerimiz her geçen gün büyüyecek, ülkelerimiz arasındaki tarihsel dostluklar geleceğe bir miras olarak kalacaktır. Kosova Cumhuriyeti’nin bağımsızlığının yıldönümünü gönülden kutluyorum” dedi.
 
     Kamenice Belediye Başkanı Shaip Surdulli ise konuşmasında, ülkesinin bağımsızlık yıldönümünü Mustafakemalpaşa’da kutlamaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek; “ Kosova’nın bağımsızlığı sürecinde Türkiye’nin sayılamayacak kadar emeği vardır. Tarihi geçmişimizden gelen dostluk ve beraberliğin günümüz dünyasında da sürdürülmesi çok önemli. Mustafakemalpaşa ziyaretimizde; ülkelerimiz arasında eğitim, kültür ve ekonomik alanlarda yürütülen işbirliğine katkı vermenin heyecanını duyduk. Türkiye ile Kosova arasındaki tarihsel kardeşlik bağlarını yeni atılımlarla birlikte daha da güçlendireceğiz” dedi.
 
     Osmanlı Devleti’nin yüzyıllarca Balkanlar’da sağladığı huzurun yeniden tesis edilmesi için Türkiye’nin etkin çalışmalar yürüttüğünü söyleyen Mustafakemalpaşa Kaymakamı Kazım Karabulut; “Kosova hakikaten bizim bir parçamız. Eğitimde, kültürde, ekonomide kardeş ülkemize desteğimiz devam edecektir. Kosova’nın bağımsızlığının ilelebet sürmesini diliyorum” dedi.
 
     Bursa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Necmettin Şenocak ise Türkiye’nin yönetimi, belediyeleri ve milleti ile Kosova’nın her an yanında olduğuna dikkat çekerek, bu kardeşliğin sonsuza kadar süreceğini dile getirdi.
 
     Kosova Üsküp Dernek Başkanı Recep Gündüz de, Balkanları gözbebeği gibi gören Türkiye’nin son yıllarda çeşitli açılımlarla buralarda yaşayan insanlara daha da yaklaştığını dile getirirken, Kosova ile olan tarihsel ilişkilerin de canlandığını sözlerine ekledi.
 
     Balkan toprakları ile Türkiye arasında kardeşlik ilişkilerinin geliştirilmesinde emeği geçenlere plaket verilen törende sahne alan Kosovalı sanatçılar ve Mustafakemalpaşa Belediyesi TSM Korosu, seslendirdikleri şarkılar ve türkülerle geceye katılanlara duygu dolu anlar yaşattı.
     Program, Kosovalı misafirler ve vatandaşların hep birlikte ‘Balkan’ ezgileri eşiğinde halk oyunları sergilemeleriyle son buldu.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.