Geri Dön

Kosova’dan kardeşlik ziyareti

27-04-2016 Mustafakemalpaşa Belediyesi’nin Kosova Cumhuriyeti’ndeki kardeş şehri Kamanice Belediyesi’nin eğitim delegasyonu Mustafakemalpaşa’yı ziyaret etti.

Kosova’dan kardeşlik ziyareti

27-04-2016 Mustafakemalpaşa Belediyesi’nin Kosova Cumhuriyeti’ndeki kardeş şehri Kamanice Belediyesi’nin eğitim delegasyonu Mustafakemalpaşa’yı ziyaret etti.

Mustafakemalpaşa Belediyesi’nin Kosova Cumhuriyeti’ndeki kardeş şehri Kamanice Belediyesi’nin eğitim delegasyonu Mustafakemalpaşa’yı ziyaret etti.

Mustafakemalpaşa Milli Eğitim Müdürlüğü, Kosova-Üsküp Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği ve Mustafakemalpaşa Rumeli Halk Oyunları Kültür Derneği’nin destekleri ile yürütülen ‘Kosova Kardeş Okullar Projesi’ kapsamında Mustafakemalpaşa’ya gelen Kamanice eğitim kurumları yöneticileri, Belediye Başkanvekili Enver Erdoğan ve Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Eren ile bir araya geldi.

Ziyarete; Kamanice Milli Eğitim Müdürü Agim Shkodra, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Nehat Rrudhani, Fane Noli Okul Müdürü Mustafa Rrudhani, Cavit Ahmeti Okulu Müdürü Gani Basha, Andrfea Dursak Meslek Lisesi Müdürü Selami Rexhebi, Sadri Misini Okulu Müdürü Samed Dermaku, Filizat Anaokulu Müdürü İbadete Ahmetay ile eğitimciler Bekim Arifi, Vizar Dermaku, Fatlume Buaca ve Qamil Krasnıqı katıldı.

Dostluk ziyaretinde konuşan Belediye Başkanvekili Enver Erdoğan, Kosova ve Türkiye arasındaki tarihi bağların kardeşliği pekiştirdiğini söylerken ülkeler arasında kurulan gönül köprülerine güç kattığını belirtti.

Mustafakemalpaşa’nın yerel yönetim sistemi hakkında bilgiler veren Başkanvekili Erdoğan; ” Ortak geçmişe sahip olduğumuz ülkelerle eğitim ve ekonomik alandaki iletişimlere bugün daha çok ihtiyaç var. Bu alanda atılacak adımlara her zaman destek vermeye hazırız” dedi.

Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Eren ise kardeş şehir Kamenice ile diyalogların artması temennisinde bulunarak Kardeş Okullar Projesi’nin bu amaca güç katacağını kaydetti.

Kamanice Milli Eğitim Müdürü Agim Shkodra’da konuşmasında iki toplum arasındaki en önemli bağın dinsel ve kültürel birliktelik olduğunu dile getirdi.

Shkodra; ” Türkiye, Kosova’nın kardeş ülkesi olmasının yanı sıra aynı zamanda örnek aldığı ülkedir. Temennimiz, eğitim, kültür başta olmak üzere her alanda ilişkilerimizin daha da artmasıdır ” dedi.

Ziyaretin ardından Belediye Başkanvekili Enver Erdoğan, Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Eren ile birlikte misafir heyete çeşitli hediyeler verdi.