Geri Dön

Köprü yenileme çalışmaları devam ediyor

23-08-2010 Nisan 2010 tarihinde ihalesi yapılan ve 02 Haziran 2010 tarihinde sözleşmesi imzalanarak imalatına başlanan köprü yenileme çalışmaları tüm hızıyla devam

Köprü yenileme çalışmaları devam ediyor

23-08-2010 Nisan 2010 tarihinde ihalesi yapılan ve 02 Haziran 2010 tarihinde sözleşmesi imzalanarak imalatına başlanan köprü yenileme çalışmaları tüm hızıyla devam

07 Nisan 2010 tarihinde ihalesi yapılan ve 02 Haziran 2010 tarihinde sözleşmesi imzalanarak imalatına başlanan köprü yenileme çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.
Akaygil inşaat firması tarafından sürdürülen çalışmaları yerinde inceleyen Belediye Başkanı Sadi Kurtulan konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamasında “ Bilindiği üzere köprü çalışmalarına 10 günlük bir ara vermek zorunda kalınmıştı. Bunun sebebi doğal olarak tüm ilçe halkı tarafından merak edildi. İlk olarak eski köprü üzerinde başlatmış olduğumuz çalışmalar sonucunda beton plakların sökülmesiyle konsola güçlendirme gerekli olduğu görüldü. Karayollarına başvurumuz sonucunda oradan gelen yetkililerle birlikte incelemeler yapıldı. Karayollarından alınan resmi görüş sonucunda eski köprünün yürüyüş bandının altına çelik profil güçlendirilmesi yapılmasının gerekli olduğuna karar verildi. Bu haftadan itibaren çalışmalarımız kaldığı yerden hızla devam ediyor. Şuan orta refüj çalışmaları tamamlandı. Güçlendirme çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte elektrik tesisatı çekilme işlemleri başlatılacak. Güçlendirmeyle birlikte alüminyum kompozit panelin iskeleti de aynı hızla bitirilecek ve ferforjeler dikildikten sonra alüminyum kompozit panel montaj edilecektir.”
 Temmuzun son haftası yeni köprüde çalışmaların başlayacağını kaydeden Başkan Kurtulan :“ Burada da öncelikli olarak beton plak sökümü işlemleri, doğalgaz hattı döşeme, andezit döşeme, ferforje kompozit panel çalışmaları, vatandaşlarımızın kaldırımı daha rahat ve can güvenliği içerisinde kullanabilmeleri için yürüyüş bandı genişletme çalışmaları yapılacak.”dedi.
Herhangi bir sorunla karşılaşılmadığı takdirde köprü yenileme çalışmalarının Eylül’ün ikinci haftasında tamamlanmasının planlandığı bildirildi.