Geri Dön

‘Köpek Katliamı Yargı’da Haberi Üzerine Açıklama

26-01-2012 Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Eren, bazı basın yayın organlarında yer alan ‘ Köpek Katliamı Yargıda’ başlıklı haberlerin gerçeği yansıtmadığını

‘Köpek Katliamı Yargı’da Haberi Üzerine Açıklama

26-01-2012 Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Eren, bazı basın yayın organlarında yer alan ‘ Köpek Katliamı Yargıda’ başlıklı haberlerin gerçeği yansıtmadığını

     Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Eren, bazı basın yayın organlarında yer alan ‘ Köpek Katliamı Yargıda’ başlıklı haberlerin gerçeği yansıtmadığını açıkladı.
Başkan Yardımcısı Mustafa Eren, sokak köpeklerinin iğne ile itlaf edilip çöp kamyonlarına atıldığını öne süren bir veterinerin, darp edildiği iddiasıyla açılan dava üzerine yayınlanan haberlere ilişkin açıklama yaptı.
     Sahipsiz hayvanlara yönelik yapılan belediye çalışmalarının 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu ile ilgili maddeler çerçevesinde gerçekleştirildiğini dile getiren Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Eren, açıklamasında şunları söyledi;
     “ Köpeklerin zehirlenerek, öldürülmesi gibi bir durum söz konusu değil. Vatandaşlardan şikâyetler geldiğinde ekiplerimiz sokak köpeklerini bulundukları mahalleden alarak, başka bir mahalleye bırakıyor. Sokakta ölen tüm hayvanlar içinde vatandaştan gelen her türlü ihbar ciddi bir şekilde değerlendiriliyor. Bu çalışmalar, bilinçli bir şekilde, veteriner hekim gözetiminde ve eğitimden geçmiş görevliler tarafından yapılmaktadır. Belediyemiz, her canlının yaşamına duyarlıdır. Geçtiğimiz yıl, ‘Kısırlaştır-Aşılat-Yaşat’  kampanyası çerçevesinde, ilçe sokaklarında başıboş olarak bulunan hayvanları kısırlaştırma ve aşılama çalışmaları yaptık. Bu çalışmalar sonucunda 200’e yakın sokak hayvanı yaşama tekrar döndü.Bununla birlikte üzerinde durduğumuz bir diğer önemli konu, sokak hayvanlarına bir ev ve sağlık merkezi gibi hizmet verecek modern donanımlı hayvan barınağı oluşturmak. Bu yöndeki çalışmalarımız hızla sürüyor. Yapımını başlattığımız Hayvan Barınağı ve Bakım Merkezi çok yakında hizmete girecek ve biz bu sokak hayvanlarını koruma altına alarak hem insani bir görevi yerine getirmiş olacağız, hem de halkın şikâyetlerinin önüne geçeceğiz.Tüm veterinerlik hizmetlerinin verileceği modern donanımlı Hayvan Barınağı ve Bakım Merkezi toplam 500 m2 alana sahip ve 50 hayvan kapasiteli olacak. 3 karantina odası, 7 özel bakım odası, 5 hamile ve yavrular için oda, 1 gıda deposu, 1 ameliyathane veteriner odası, idari bürosu ve bekçi odasının yer alacağı barınakta 100 m2’lik açık ve yarı açık bakım alanlarda bulunacak. Dönüşümlü olarak kullanılacak barınakta tedavileri kısa süre içinde yapılacak olan hayvanlar daha sonra alındıkları ortama bırakılacaklar. Aynı zamanda sahipsiz hayvanlar için afiş çalışmaları da yaparak, halkımızın bu konuda duyarlılığını arttırdık.
     Tüm bu bilgiler ışığında, belediyemizi yıpratmaya yönelik bu haberler, çarpıtılarak ve tek taraflı olarak kamuoyuna sunulmuştur.
     Belediyemiz yaşamın kutsallığına inanarak, hayvan haklarına saygılı bir şekilde çalışmalarını sürdürecektir.  Kamuoyuna duyurulur.”