Konseyde Türk Daması konuşuldu

17-09-2015 Belediyesi'nin 16 yıldır düzenlediği Türk Daması Şampiyonası'nın gelişimi, Merinos AKKM-Koza Salonu'nda gerçekleştirilen panelde ele alındı. Bursa Kent Konseyi (BKK), Mustafakemalpaşa Belediyesi

Konseyde Türk Daması konuşuldu

Mustafakemalpaşa Belediyesi'nin 16 yıldır düzenlediği Türk Daması Şampiyonası'nın gelişimi, Merinos AKKM-Koza Salonu'nda gerçekleştirilen panelde ele alındı. Bursa Kent Konseyi (BKK), Mustafakemalpaşa Belediyesi ve Türk Daması Federasyonu (TÜDAF) tarafından ‘Türk Daması’ konulu panel düzenlendi. Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin de desteğiyle uluslararası arenaya taşınan Türk Daması'nın tarihi ve kültürel gelişiminin anlatıldığı panele; Kaymakam Mustafa Masatlı, Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Türk Daması Federasyonu Başkanı Kemal Demirel, TÜDAF Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Muzaffer Ceylan, KK Spor Çalışma Grubu Temsilcisi Hasan Özyıldırım  yerli ve yabancı dama dernek temsilcileri katıldı. Moderatörlüğünü Prof. Dr. Berna Alpagut yaptığı  panelde; Çukurova Üniversitesi Su Ürünleri Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Mahmut  Yanar, Yüksek Mühendis Dilek Alp Perçin, Uluslararası Arşiv Uzmanı Murat Çelik ve Kocaeli Üniversitesi'nden Yrd. Doç. Dr. Bülent Ayberk ' in sunumları yer aldı. 16. Uluslararası Türk Daması Şampiyonası etkinlikleri  kapsamındaki panelde konuşmacılar, Türk Daması'nın doğuşu ve tarihi seyrini anlatırken, merak edilen soruları cevapladılar. Panelistler, Tük Daması'nın somut olmayan kültürel miras içerisinde yer alması için girişimlerde bulunulması gerektiğine dikkat çektiler. Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, panelin düzenlenmesinde destek olan Bursa Kent Konseyi Başkanı Semih Pala’ya teşekkür etti. 16 yıldır Türk Daması’nı tanıtmaya çalıştıklarını ifade eden Başkan Kurtulan, Türk Daması’nı merak eden herkese en ince noktasına kadar öğreteceklerini söyledi. Programın sonunda Merinos Kongre Kafe’de BKK Başkanı Semih Pala ile bir araya gelen heyet, Bursa Kent Konseyi çalışmaları hakkında bilgiler aldı.