Geri Dön

Kitabın en parlak yıldızı ‘ANTARES’ açıldı

26-12-2016 Mustafakemalpaşa’da kitapseverlerin heyecanla beklediği ‘Antares Kitap-Kahve’nin açılışı, genç kuşağın sevilen yazarlarının katıldığı etkinlikle gerçekleştirildi.

Kitabın en parlak yıldızı ‘ANTARES’ açıldı

26-12-2016 Mustafakemalpaşa’da kitapseverlerin heyecanla beklediği ‘Antares Kitap-Kahve’nin açılışı, genç kuşağın sevilen yazarlarının katıldığı etkinlikle gerçekleştirildi.

Mustafakemalpaşa’da kitapseverlerin heyecanla beklediği ‘Antares Kitap-Kahve’nin açılışı, genç kuşağın sevilen yazarlarının katıldığı etkinlikle gerçekleştirildi.

20 yıldır Mustafakemalpaşalılara İklim Kitabevi aracılığı ile kitap ve kırtasiye hizmeti sunan

Murat ve Mustafa Bulut kardeşler, öncü bir yatırıma daha imza attı.

Kitabı, sanatı ve gençliği bir araya getirmeyi hedefleyen Antares Kitap-Kahve, özenli dekorasyonları, kültürel, edebi, teknolojik ve kafe donatılarıyla hizmete açıldı.

Cumhuriyet Mahallesi Bursa Caddesi’ndeki kitabevinin açılışına; Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Milli Eğitim Müdürü Mustafa Efe, daire amirleri, siyasi parti ve sivil toplum teşkilatlarının temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.

Açılışın sürprizi ise ‘Meksika Sınırı’ programıyla geniş kitlelere ulaşan yazarlar İsmail Kılıçarslan, Tarık Tufan ve Selahattin Yusuf oldu.

Açılışta konuşan Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Mustafakemalpaşa’nın çok değerli bir sosyal mekâna kavuştuğunu söyledi.

Antares’in okurlar için bir buluşma noktası olacağını belirten Başkan Kurtulan; “  Yeni yatırımlar, ticaret ve cesaretin birleştiği noktada var olur. Murat ve Mustafa Bulut kardeşlerimizde bunun bir örneğini sergileyerek Mustafakemalpaşa’ya güzel bir armağan verdi. Bu hizmetler, insanların hayatına okuma yetisini yerleştirmeleriyle taçlanacaktır. Mustafakemalpaşa’nın kent kültürüne ve sosyal hayatına renk katacak mekânın hayırlı olmasını diliyorum ” dedi. 

Müftü Musa Uzun’un dualarıyla açılış kurdelesi kesilen Antares’in ilk günü kitapseverlerden büyük ilgi gördü.

Açılışa katılan yazarlar, İsmail Kılıçarslan, Tarık Tufan ve Selahattin Yusuf, etkinlikte bir söyleşi gerçekleştirirken, okurlarına kitaplarını imzaladı.

 

Kitap ve kahve Antares’te

 

Gününü keyifli geçirmek isteyenlerin yeni adresi olmaya aday Antares, iki katlı, bahçeli ve teraslı konseptiyle göz dolduruyor.

Alt katında, kırtasiye, oyuncak ve teknoloji ürünleri ile birlikte kafesi bulunan işyerinin üst katı ise romandan şiire, felsefeden sanata binlerce kitaba ev sahipliği yapıyor.

Renkli dekorasyonu ve kitap kokularıyla süslü mekânın sahiplerinden Murat Bulut, Mustafakemalpaşa’nın yanı sıra Susurluk ve Karacabeyli kitapseverlere de hitap ettiklerini söylerken; “ Antares, yayınevi çeşitliliği açısından çok zengin. Okurlar hem çalışmalarına kaynaklık edecek eserlere hem de merak ettikleri kitaplara ulaşabilecek. Çok çeşitli dergi ve fanzinler de raflardaki yerini almış durumda. Ayrıca periyodik aralıklarla okur-yazar buluşmaları da gerçekleştireceğiz. Sıcak ve soğuk içecek, pasta ve aperatiflerle zengin ve makul menü seçenekleri de müşterilerimizin hizmetinde olacak. Kitap keyfini kahve kokusu ile birlikte yaşamak isteyenleri Antares’e bekliyoruz ” dedi.