Kırsala yonca tohumu desteği

17-03-2016 Büyükşehir Belediyesi, kırsal kalkınma hizmetleri kapsamında Mustafakemalpaşalı çiftçilere yonca tohumu dağıttı. Ovaazatlı Biber, Meyve ve Sebze Kurutma Tesisi, Süt Ürünleri Tesisi,

Kırsala yonca tohumu desteği

Bursa Büyükşehir Belediyesi, kırsal kalkınma hizmetleri kapsamında Mustafakemalpaşalı çiftçilere yonca tohumu dağıttı. Ovaazatlı Biber, Meyve ve Sebze Kurutma Tesisi, Süt Ürünleri Tesisi, arı üreticilerine kovan ve kovan altlığı, besicilere koyun ve yem desteği, seracılara sera naylonu, besicilere buzağı kulübesi ve ürün toplama merkezleri gibi yatırımlarla kırsalda ekonomik kalkınmanın önünü açan Büyükşehir Belediyesi, Mustafakemalpaşalı çiftçilere önemli bir destek daha sağladı. Hayvancılık faaliyetlerinin yoğun olarak yapıldığı Mustafakemalpaşa'da bitki yemi ihtiyacını karşılamak üzere harekete geçen Büyükşehir Belediyesi, 550 çiftçiye TİGEM'den temin edilen yonca tohumlarını törenle dağıttı. Büyükşehir Belediyesi Mustafakemalpaşa Şantiyesi'ndeki törende konuşan Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, baharın gelmesiyle birlikte hayvancılık yapan çiftçilerin yüzünü güldüren bir desteğin sağlandığını söyledi.   'Kırsalda ekonomik kalkınma büyüyor'   Her çiftçiye, toplam 6 dekar alana ekilebilecek 25 kiloluk yonca tohumu verildiğini belirten Başkan Sadi Kurtulan; " Mustafakemalpaşa, tarımsal ve hayvancılık faaliyetlerinin en çok yapıldığı bölgelerin başında geliyor. Bu yoğunluk doğrultusunda ortaya çıkan ihtiyaçların karşılanması için gerekli bütün çalışmalar yapılıyor. Çiftçimizin ürünlerinin değerinde alınması ve üreticinin kazanması için Büyükşehir'in öncü adımları var. Özellikle et entegre alanında özel teşebbüslerin de önemli girişimleri bulunuyor. Mustafakemalpaşa'nın tarımsal sanayi ve hayvancılığı önceleyen yatırımlarla gelişeceğine inanıyoruz. Bunun için önümüze çıkan imkanları amacına uygun değerlendirerek gelecek nesilleri, üreten insanlar olarak yetiştirme kabiliyetini göstermeliyiz. Soframızdaki ekmeği el ele vererek büyüteceğiz. Çiftçimize bereketli bir üretim sezon diliyor, Büyükşehir Belediye Başkanımız Recep Altepe'ye kırsala dönük desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum" dedi. Çiftçinin tarım ve hayvancılık faaliyetleri kapsamında her türlü beklentisinin Büyükşehir tarafından karşılandığını ifade eden Kırsal Kalkınma Daire Başkanı Yetişkan Keskin ise kaliteli bir kaba yem olan yoncanın, yem maliyetlerini azaltarak süt verimliliğinde ciddi artış sağladığını kaydetti. AK Parti Teşkilatı Başkanı Sadettin Akkoyunlu'da Büyükşehir'in Mustafakemalpaşa çiftçisine büyük değer verdiğini dile getirerek kaliteli üretimle hem tarımda hem de hayvancılıkta çıtanın yükseleceğini kaydetti.