Geri Dön

Kırsala badem fidanı desteği

18-12-2016 Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, kırsal kalkınmaya destek amacıyla üreticilere ücretsiz badem fidanı dağıttı.

Kırsala badem fidanı desteği

18-12-2016 Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, kırsal kalkınmaya destek amacıyla üreticilere ücretsiz badem fidanı dağıttı.

Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, kırsal kalkınmaya destek amacıyla üreticilere ücretsiz badem fidanı dağıttı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Mustafakemalpaşa Belediyesi tarafından yürütülen Kırsal Ekonomiye Destek Projeleri kapsamında badem yetiştiriciliğine katkı için üreticilere fidan desteğinde bulunuldu.

Bursa Hayvancılığı Geliştirme Birliği’nin (HAGEL) 45 bin TL’lik desteği ile Mustafakemalpaşa’da 26 mahalledeki 68 vatandaşa 136 dönüm arazi için 3.400 adet badem fidanı (ana çeşit ferragnes dölleyici ferradual) dağıtıldı.

Kırsaldaki üreticilerin taleplerine göre taksim edilecek fidanlar  Adnan Menderes Meydanı’nda yapılan törenle muhtarlara teslim edildi.

 

‘Yerli üretim, yerli tüketim’

 

Törende konuşan Belediye Başkanı Sadi Kurtulan,  Mustafakemalpaşa’nın bereketli topraklarında meyve alanlarının geliştirilmesi yolunda önemli mesafeler kat edildiğini söyledi.

Üreticiye her alanda desteğin süreceğini belirten Başkan Kurtulan: “ Ceviz ve yonca tohumu desteğinden sonra ekonomik getirisi yüksek olan badem fidanlarını da kırsal kalkınmanın hizmetine sunduk. Bugüne kadar değerlendirilmemiş alanlar bu fidanlarla buluşacak. Bölgemize oldukça uygun olan badem ağaçlarını yaygınlaştırılarak hem çeşitliliği arttırmak hem de üreticilerimizin badem yetiştirerek, ekonomik olarak kazanç elde etmelerini istiyoruz. Mustafakemalpaşa’da özellikle tarımsal alanda meyve yetiştiriciliği artıyor. İnsanlarımızın üretimine bizler de el birliği ile katkı sağlamaya devam edeceğiz. Hep birlikte yerli üreteceğiz, yerli tüketeceğiz” dedi.