Kirmasti Sempozyumu gerçekleştiriliyor

03-10-2011 Mustafakemalpaşa (Kirmasti) Sempozyumu 7-8-9 Ekim 2011 tarihlerinde çok sayıda sahasında yetkin akademisyenlerin katılımıyla Mustafakemalpaşa’da gerçekleştirilecek.     Akademik organizasyon komitesinin verdiği bilgiye

Kirmasti Sempozyumu gerçekleştiriliyor

Akademik organizasyon komitesinin verdiği bilgiye göre; Mustafakemalpaşa’nın tarihçesi, etnik yapısı, kültürü, sosyal ve dini hayat vb. alanlar ile çözüm önerilerinin masaya yatırılacağı sempozyumda, 40 adet tebliğ sunulacak. Mustafakemalpaşa Belediyesi, Mustafakemalpaşa Ticaret ve Sanayi Odası, Ticaret Borsası ve Organize Sanayi Bölgesi yönetimi tarafından desteklenen sempozyum, 7-8 Ekimde, 11 oturum halinde Ticaret ve Sanayi Odası Konferans salonu ile Esnaf Odaları Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilecek.

Sempozyumla ilgili açıklamada organizasyona; Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Kamil Dilek, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa Valisi Şahabettin Harput, Sinema Sanatçısı ve Çevreci Ediz Hun, İzmir Büyükşehir Eski Belediye Başkanı Burhan Özfatura, Bursa Büyükşehir Eski Belediye Başkanı Erdem Saker, Prof.Dr.Saim Kılavuz,Araştırmacı Yazar Raif Kaplanoğlu, Bursa Araştırmaları Vakfı Genel Sekreteri Raif Kaplanoğlu, gibi birçok ünlü isimlerin de katılacağı ifade edildi.
    Sempozyum düzenleme kurulunun verdiği bilgiye göre, Sempozyumda ‘Mustafakemalpaşa’nın tarihçesinden kültürüne, etnik yapısından sosyal hayata kadar tarihten günümüze gelen sorun ve beklentileri  en geniş yelpazede ele alınacak. Mustafakemalpaşa’nın güncel sorunları, sosyal yapısı ülkemizin farklı üniversitelerinde görev yapan akademisyenleriyle masaya yatırılacak. Sempozyumun sonunda, bölgenin huzurlu geleceği için uygulanabilecek rasyonel ve insani çözüm önerileri kamuoyu ile paylaşılacak”

Organizasyon çerçevesinde Mustafakemalpaşa’nın geçmişinden günümüze renkli ve siyah beyaz fotoğraflarının bulunduğu sergi yer alacak. Ayrıca sempozyumda sunulan bildirilerden oluşan sempozyum bildiri kitapları basılarak, kitap dostlarına, kütüphanelere ve okul arşivlerine kalıcı bir eser bırakılmış olacak.