Geri Dön

Kırkpınar'ın Fatihine görkemli karşılama

09-07-2019 Edirne’de düzenlenen 658. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde başaltı pehlivan olarak gümüş madalyanın sahibi olan 26 yaşındaki Okan Yavaş, memleketi Mustafakemalpaşa’da coşkuyla karşılandı.

Kırkpınar'ın Fatihine görkemli karşılama

09-07-2019 Edirne’de düzenlenen 658. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde başaltı pehlivan olarak gümüş madalyanın sahibi olan 26 yaşındaki Okan Yavaş, memleketi Mustafakemalpaşa’da coşkuyla karşılandı.

Edirne’de düzenlenen 658. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde başaltı pehlivan olarak gümüş madalyanın sahibi olan 26 yaşındaki Okan Yavaş, memleketi Mustafakemalpaşa’da coşkuyla karşılandı.

Kırkpınar'da 13 yıldır şampiyonluğa hasret kalan Bursa'ya gurur yaşatan genç pehlivan'a davullu zurnalı kortej eşliğinde görkemli karşılama yapıldı.

Mustafakemalpaşa Şehirlerarası terminaline inen 'Buldozer' lakaplı pehlivan Okan Yavaş'ı Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Kanar, Başkan Yardımcıları Ercan Leblebici, Fatma Kocaman, Belediye Meclis Üyeleri, Ak Parti İlçe Başkanı Murat Hallaçoğlu ve coşkulu bir kalabalık karşıladı.

Davul ve zurnalarla karşılan Okan Yavaş kalabalığı selamladı. Yavaş'a vatandaşlar sevgi gösterisinde bulunurken, boynuna çok sayıda çiçek takıldı.

 

Başaltı pehlivanı Okan Yavaş "Edirne'ye hareket etmeden önce Belediye Başkanımız Mehmet Kanar'ı ziyaret ettik, sonuna kadar yanımızda olduğunu söyleyince aldığımız güç ile performansımızı sahaya daha iyi aktardık başkanıma ve buraya gelen bütün Mustafakemalpaşalı hemşerilerime mutluluğumu paylaştığı için teşekkür ediyorum."dedi.

Müsabakalarda 13 yıl sonra Bursa'ya şampiyonluk getiren Başaltı pehlivanı Okan Yavaş'a ve güreşlere hazırlayan, emek veren herkesle gurur duyuyorum inşallah Okan'ı Kırkpınar da başpehlivan olarak görürüz diyen Belediye Başkanı Mehmet Kanar "Güreşleri bize sevdiren Yalıntaş Güreş ağamız Habib Karaca ve sahada canla başla çalışan Güreş hocamız Recep Yenioğlu'na gösterdikleri özverili çalışmalar için teşekkür ediyorum." dedi.

Bursalı güreş ağaları Büyükşehir güreş ağası Hakan Söğünmez Ovaakça güreş ağası Yunus Ağaoğlu, Alibeyköy güreş ağası Ozan İnci, Dadaşlar güreş ağası Metin Özer, Kabulbaba güreş ağası Niyazi Dal'ında katıldığı coşkulu karşılama töreni Etibank'ta devam etti.

Burada da bir konuşma yapan Başka Kanar "Genç Pehlivanımız Okan Yavaş'ın bize getirdiği başarıya alkış tutmamak teşekkür etmemek elde değil inşallah nice başarılara imza atacak Okanlar çıkartırız. Yağlı güreşlerde yetişen nice genç güreşçilerimize de belediye olarak sahip çıkacağız. Ata sporumuzu yaşatan kardeşlerimizle gurur duyuyorum başarılarının devamını diliyorum." dedi.

Etibank'ta devam eden tören daha sonra plaket ve hediye takdimlerinin ardından son buldu.