Kıbrıslı dağcılardan Mustafakemalpaşa çıkarması

11-02-2015 sporlarının yaygınlaştırılması ve tabiat turizminin tanıtılmasına yönelik girişimlere desteklerini sürdüren Mustafakemalpaşa Belediyesi, Balkan ülkeleri dağcılarının ardından hafta sonu da Kıbrıslı

Kıbrıslı dağcılardan Mustafakemalpaşa çıkarması

Doğa sporlarının yaygınlaştırılması ve tabiat turizminin tanıtılmasına yönelik girişimlere desteklerini sürdüren Mustafakemalpaşa Belediyesi, Balkan ülkeleri dağcılarının ardından hafta sonu da Kıbrıslı dağcılara ev sahipliği yaptı. Kıbrıs Mağusa Doğa Sporları Kulübü üyeleri , ‘Dostluk Buluşması’ kapsamında Mustafakemalpaşa’ya çıkarma yaptı. Mustafakemalpaşa Belediyesi ve Mustafakemalpaşa Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü’nün organizasyonu ile gerçekleştirilen etkinliğe katılan Kıbrıslı 40 kişilik dağcılık ekibi, Mustafakemalpaşalı dağcılarla birlikte Suuçtu Şelalesi ve Tümbüldek Kaplıcaları’nı gezdi. Mustafakemalpaşa’nın sayısız güzellik ve yeşillikle iç içe olan dağlarında 10 kilometrelik doğa yürüyüşü yapan sporcular, tırmanış güzergâhlarında incelemelerde bulunurken, temiz havanın keyfini çıkardı.   ‘ Dağcılıkta Türkiye’nin zenginliğiyiz’   İki gün süren etkinliğin ardından misafir dağcılarla akşam yemeğinde bir araya gelen Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Kıbrıs’ın tarihiyle, kültürüyle ve insanlarıyla Türkiye’nin kopmaz bir parçası olduğunu söyledi. Doğa sporlarına gönül verenlere ev sahipliği yapmanın her zaman mutluluğunu duyduklarını belirten Başkan Kurtulan; “Geçtiğimiz yıllarda atletizmden, downhill’e kadar doğa turizmine dönük birçok spor etkinliğini gerçekleştirdik.  Mustafakemalpaşa, doğa sporlarına uygun bölgeleriyle yalnız Bursa’nın değil Türkiye’nin zenginliğidir. Sporun birleştirici gücü sınırları ortadan kaldırırken hem böylesine güzel dostluk buluşmalarına katkı sağlıyor hem de Mustafakemalpaşa’yı dünyaya tanıtıyor. Bu faaliyetlerimizi daha geniş kapsamlı bir şekilde sürdüreceğiz. Bu etkinliklere Balkanlardan Kıbrıs’a kadar tüm dost ülke sporcularını davet edeceğiz. Bu anlamlı dostluk buluşmasına katılan ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.   ‘Hedefimiz öncü olmak’   Dağ turizminin yaygın olduğu bölgelere; ormanlık yörelerin kalkınmasından, sağlığa, doğa bilincinden, çevre duyarlılığına kadar birçok önemli katkılar sağladığını dile getiren Başkan Kurtulan; “ Mustafakemalpaşa olarak bu tür turizm hareketlerini yeni tecrübe ediyoruz. Güçlü projeler ve girişimlere destek olarak dağ ve doğa sporlarını el birliği ile yaygınlaştırmaya, bu konuda Bursa ilçelerine öncülük etmeye talibiz” dedi.   Doğa dostlarından teşekkür   Kıbrıs Mağusa Doğa Sporları Kulübü (MAGDOSK) Başkanı Mustafa Özhamit ise Mustafakemalpaşa’da bulunmaktan dolayı memnun olduklarını söyledi. Spor ve doğa sevgisinin insanları bir arada tuttuğunu belirten Özhamit; “ Mustafakemalpaşa’yı ve insanlarını tanımaktan mutlu olduk. Eşsiz bir coğrafya da sporcu meslektaşlarımızla beraber güzel bir etkinlik gerçekleştirdik. MAGDOSK’a ev sahipliği yapan Belediye Başkanı Sadi kurtulan ve Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü’ne teşekkür ediyorum” dedi. Mustafakemalpaşa Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Başkanı İbrahim Kamburoğlu’da etkinlikte emeği geçenlere teşekkür ederek, dağcıların dostluk buluşmalarının büyüyeceğini söyledi. Başkan Kurtulan, etkinlikte Kıbrıslı dağcılara çeşitli hediyeler takdim etti.