Kent Bilgi Sistemi için imzalar atıldı

06-03-2013 Belediyesi, vatandaşlar açısından büyük kolaylıklar ve imkanlar sağlayan yeni bir uygulama için düğmeye bastı. Mustafakemalpaşa Belediyesi, ekonomik, sosyal, kültürel, idari ve

Kent Bilgi Sistemi için imzalar atıldı

Mustafakemalpaşa Belediyesi, vatandaşlar açısından büyük kolaylıklar ve imkanlar sağlayan yeni bir uygulama için düğmeye bastı. Mustafakemalpaşa Belediyesi, ekonomik, sosyal, kültürel, idari ve diğer hizmetlerin en iyi şekilde gerçekleştirilmesini sağlamak amacı ile içinde tüm verilerin yer alacağı  ‘Kent Bilgi Sistemi’ni hayata geçiriyor. Kente ait bilgilerin belirli yöntemlerle toplanarak, uygun yazılım ve donanımlar kullanıp bir veritabanına aktarılması, veriler arasındaki ilişkilerin kurulması, yönetilmesi ve doğru sorgulamalar oluşturup analizlerin yapılması sonucu ortaya çıkan bir coğrafi bilgi sistemi olarak tanımlanan ‘Kent Bilgi Sistemi’ (KBS) için Mustafakemalpaşa’da ilk adım atıldı. Kurulması planlanan sistemin alt yapısı için Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan ile BELMAP Yazılım Müh.Dan. Tic. Ltd. Şti. yetkilisi İbrahim Varol arasında protokol imzalandı. Yerel yönetimlerin bilişim çağında daha nitelikli hizmet sunabilmek amacıyla doğru ve hızlı erişilebilecek bilgiye ihtiyaç duyduğunu söyleyen Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Kent Bilgi Sistemi sayesinde Mustafakemalpaşa Belediyesi sorumluluk sahasındaki tüm verilerin bir havuzda toplanacağını, böylelikle hizmetlerin daha sağlıklı bir yöntemle verilmesinin yolunun açılacağını belirtti.   ‘Vatandaşa çağdaş bir hizmet sunulacak’   Birçok verinin mevcut sistemde kâğıt ve harita üzerinde saklandığını, bu durumun bilgilerin güncellenerek, denetlenmesini ve analizini zorlaştırdığını dile getiren Başkan Kurtulan; “  Kent Bilgi Sistemi, belediyemizin kurumsal yapısına güç katacak bir uygulama olacak. Saha çalışması yapılarak belediye sınırları dâhilindeki tüm coğrafi alanların adeta fotoğrafı çekilecek. Araştırmalar bittiğinde sistemin kurulum aşamasına geçilecek. Veriler; kullanıcıların hızla erişebileceği, tek bir ortamda depolanabileceği, güncel olarak yaşatılabileceği, güvenli bir platform olan coğrafi veri tabanına taşınacak. Yine kent rehberi hazırlanarak vatandaşın kullanımına sunulacak.  Ruhsat kayıtları kontrol altına alınarak, ruhsatsız yapıları takip etme ve önleme imkânları sağlanacak. Belediye ile ilgili olan imar, emlak, ruhsat gibi birimlerin bilgileri bir havuza toplanacak. Bu sayede hem bizim işlerimiz daha hızlı ve emin bir şekilde yürüyecek hem de bu sistemden yararlanmak isteyen vatandaşlarımızda belediyeye kadar gelmek zorunda kalmayarak kendilerine ait bilgilere bilgisayar başından ulaşabilecekler. 7 ay içinde kurulmasını planladığımız Kent Bilgi Sistemi ile vatandaşlarımız, satın alacağı veya satacağı arsa, bina, daire, dükkân gibi taşınmazların ada, parsel numaralarını, borcu olup olmadığını, tapu kayıtlarını, belediyenin şu an hangi caddede ne çalışması yaptığını belediyeye gelmeden görebilecektir” dedi.