Geri Dön

Karadenizlilerden ‘birlik’ mesajı

12-12-2016 Mustafakemalpaşa Karadeniz Kültür ve Yardımlaşma Dayanışma Derneği'nin düzenlediği '3. Yöresel Ürünler ve Hamsi Şöleni'nde teröre karşı birlik ve beraberlik mesajları verildi.

Karadenizlilerden ‘birlik’ mesajı

12-12-2016 Mustafakemalpaşa Karadeniz Kültür ve Yardımlaşma Dayanışma Derneği'nin düzenlediği '3. Yöresel Ürünler ve Hamsi Şöleni'nde teröre karşı birlik ve beraberlik mesajları verildi.

Mustafakemalpaşa Karadeniz Kültür ve Yardımlaşma Dayanışma Derneği'nin düzenlediği

 '3. Yöresel Ürünler ve Hamsi Şöleni'nde teröre karşı birlik ve beraberlik mesajları verildi.

Karadeniz kültürünün Mustafakemalpaşa'ya taşındığı şölen programı, İstanbul’da yaşanan terör saldırıları dolayısıyla buruk geçti.

Konserlerin iptal edildiği programda şehitler için Kuran-ı Kerim okunurken mevlit programına katılan binlerce Mustafakemalpaşalı dualara eşlik etti.

Mustafakemalpaşa Belediyesi'nin katkılarıyla Adnan Menderes Meydanı’nda gerçekleştirilen etkinlikte 38 yurttaşın hayatını kaybettiği hain saldırılar kınandı.

 

‘Teröre teslim olmayacağız’

 

Etkinlikte konuşan Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Karadeniz kökenli vatandaşların birlik ve beraberlik içinde örf ve adetlerini yaşayarak Mustafakemalpaşa ile paylaştığını söyledi.

Türkiye’nin dünya medeniyetine ışık tutan büyük bir ülke olduğunu belirten Başkan Kurtulan; “ Gönül isterdi ki bu şöleni geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi horonlarla, türkülerle kutlayalım. Hain saldırılar hepimizin içini yaktı. Şehitlerimiz için 7 yaşından 70 yaşına kadar her hemşerimiz bugün dualara eşlik etti. Bu, büyük bir milletin mensupları olan bizlerin asla teröre yenilmeyeceğinin resmidir. Milli birliği hedef alan bu haince saldırılara karşı beraberliğimizi koruyacağız. Bu terör şebekeleri Türkiye’nin dirilişine engel olamayacak. Ülkemize göz koyalar perişan olacak ” dedi.

Kaymakam Mustafa Masatlı ise konuşmasında, millet olarak yasta olduklarını fakat terörün amacına ulaşamayacağını kaydetti.

 Mustafakemalpaşa Karadeniz Kültür ve Yardımlaşma Dayanışma Derneği Başkanı Tamer Aydemir’de terörü kınarken kardeşlikten taviz vermeyeceklerini dile getirdi.

Karadeniz'e has yöresel ürünlerin satışa sunulduğu şölende vatandaşlara iki ton hamsi ekmek ikram edildi.