Geri Dön

‘Kansersiz yaşam elimizde’

03-04-2012 Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, kanserle başarılı mücadele için insanların bu konuda bilinçlendirilmesinin büyük önem taşıdığını söyledi. Başkan Kurtulan, 1-7

‘Kansersiz yaşam elimizde’

03-04-2012 Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, kanserle başarılı mücadele için insanların bu konuda bilinçlendirilmesinin büyük önem taşıdığını söyledi. Başkan Kurtulan, 1-7

     Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, kanserle başarılı mücadele için insanların bu konuda bilinçlendirilmesinin büyük önem taşıdığını söyledi.
Başkan Kurtulan, 1-7 Nisan Kanserle Savaş Haftası dolayısıyla bir mesaj yayınladı.
     Kanserle mücadelede bilinçlendirme çalışmalarını son derece önemli gördüklerini ve toplumun tüm kesimlerine bu konuda etkin görevler düştüğünü söyleyen Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, kansere neden olan yaşam tarzından uzak durulması gerektiğine dikkat çekti.
     Başkan Kurtulan mesajında şunları kaydetti; “ Kanser yüzyılımızın hastalığı. Birçoğumuzun çevresinde bu hastalıkla boğuşan kadın, erkek, genç, yaşlı, birçok eş, dost, tanıdık vardır. Başta alkol ve sigara olmak üzere sağlıksız ve doğal olmayan gıdalarla beslenme, zararlı kimyasallar, stresli yaşam kanseri tetikleyen en önemli etkenlerdir.
     Bu etkenler arasında, bilinçsiz sanayileşme sonucu yaşanan çevre kirliliği ve doğal dengelerde meydana gelen hasarlar da özel bir yer tutmaktadır. Kanserin özellikle sanayileşmiş ülkelerde yüksek oranda ortaya çıkmasının nedeni de budur. Sanayileşme ülkelerin gelişmesi için elbette gerekli. Ama hiçbir şey insan ve insan sağlığından daha önemli değil.
    Bununla birlikte kanser konusunda toplumda farkındalık sağlanması ve toplum bilincinin geliştirilmesi kanserle mücadele de en etkin yöntemlerin başında gelmektedir. Kansere karşı alınacak önlemlerde ve yapılacak savaşta temel ilke; kansere sebep olan etkenlerden kaçınarak, hastalığın erken tanımıdır. Vatandaşlarımızın, özellikle son yıllarda artış göstermekte olan kanser konusunda bilinçli olması, şüphelendiğinde hemen doktora başvurması çok önemlidir. Bunun yanında kanserle savaşabilmek, zararlarını azaltabilmek için hastalığın öneminin ve kanserle savaş yollarının da halkımıza anlatılması gerekmektedir. Burada elbette bilim insanlarına, sivil toplum kuruluşlarına ve hekimlerimize büyük görev düşmektedir. Çevreyi temizlemek, suyu, toprağı çevreye ve insan sağlığına uygun hale getirmek ve bunların denetlemesini yapmak bizlerin görevidir.Gelecek nesillerimize yaşanılabilir bir Türkiye bırakmanın gayreti içindeyiz. Bu duygu ve düşüncelerle kansere karşı savaş haftasında tüm vatandaşlarımızı bu hastalığa karşı daha duyarlı ve bilinçli olmaya davet ediyorum. Kanserle Savaş Haftası’nın bu konudaki bilinçlenme çalışmalarına katkı sağlayacağı inancıyla tüm yurttaşlarıma sağlıklı bir gelecek diliyorum.”