Geri Dön

Kamuoyuna DUYURU

15-01-2010 İlçemizde yayın yapan bazı basın kuruluşlarının ve ulusal düzeyde faaliyet gösteren görsel haber ajanslarının, konu yaptıkları “ Belediye’den Şehit Mezarına

Kamuoyuna DUYURU

15-01-2010 İlçemizde yayın yapan bazı basın kuruluşlarının ve ulusal düzeyde faaliyet gösteren görsel haber ajanslarının, konu yaptıkları “ Belediye’den Şehit Mezarına

İlçemizde yayın yapan bazı basın kuruluşlarının ve ulusal düzeyde faaliyet gösteren görsel haber ajanslarının, konu yaptıkları “ Belediye’den Şehit Mezarına Su Faturası” başlıklı haber; basın ilke ve etiğine uymayan yanlı ve taraflı bir zihniyetin ürettiği asparagas haber niteliğini taşıyan cümlelerden ibarettir.

Söz konusu Şehit Uzman Çavuş Kemal Etiler’in eşi Selda Etiler adına 16 Kasım 2009 tarihinde ilçemiz Adile Mezarlık içerisinde bulunan “ Şehit Kemal Etiler” adına yaptırılmış hayrat çeşmesine sehven fatura tanzim edilmiştir. Diğer su aboneleri ile birlikte adı geçen çeşmeye tahakkuk yapılmıştır. Fakat yapılan yanlışlık anında tespit edilerek 10 gün içerisinde çözüme kavuşturulmuştur. Bu gelişmeye rağmen konu sıcak tutulmaya çalışılmakta ve kamuoyu yanlış bir şekilde bilgilendirilmektedir.

Yukarıda sözü edilen husus hakkında 1. Derece muhatabı Şehit Uzman Çavuş Kemal Etiler’in eşi Selda Etiler’in bilgisine ve görüşüne başvurulmuş ve şu ifadeleri sarf etmiştir.

“ Haber konusu yapılan olay ile ilgili tarafıma, şehit olan eşim adına tahakkuk ettirilen ödeme emri iletildiğinde, bunun kesinlikle bir yanlışlık sonucu meydana geldiğini düşünerek, konuyu bizzat Belediye Başkanımız Sayın Sadi Kurtalan’a şifahen ilettiğimde, kendileri de üzüntü ve şaşkınlıkla karşıladı. O an yetkili birimlere talimat vererek bu yanlışlığın derhal düzeltilmesini istedi. Bu gelişmelerden hemen sonra söz konusu yanlışlığın düzeldiği tarafıma bildirildi. Ben eşimin adına yapılan tahakkukun kesinlikle dikkatsizlik sonucu ortaya çıktığını, herhangi bir kastın bulunmadığını düşünüyorum. Zaten böyle bir şey söz konusu olsa idi Belediye Başkanımız olağan üstü bir duyarlılıkla sorunun çözümü noktasında ivedi bir tavır sergilemezdi. Tüm resmi ve dini bayramlar ile birlikte özel anma günlerinde sürekli kapımızı çalan, ziyaretlerde bulunan, biz şehit yakınlarından ilgi ve alakasını esirgemeyen Belediye Başkanımız Sadi Kurtalan’dan bunun aksi bir davranış da beklemezdim. Kısacası kendisine şükranlarımı sunuyorum.

Ayrıca bu vatanın bekası için canını esirgemeden feda eden şehitlerimizin manevi varlıkları huzurunda böylesi asılsız iddialar ile gündemin meşgul edilmesi beni ziyadesiyle üzdü. Bu basit ve anlamsız yaklaşımın merkezinde eşimin isminin olması onurlu bir şehit yakını olan beni fazlasıyla rahatsız etti. Dolayısı ile bunu haber malzemesi yapanları şiddetle kınıyorum” dedi.